ŠTA SE KRIJE IZA KULISA ESTETIKE

Zašto Feng shui uređenje prostora nije nimalo jednostavan zadatak?
Zašto angažujemo Feng shui stručnjake?
Da li znamo šta se nalazi iza kulisa estetike koju često stavljamo u prvi plan?

Pod pretpostavkom da je svako bar jednom pokušao da uredi neki prostor (makar bila to i samo jedna soba) možemo reći da se susreo licem u lice sa problemom estetike. Listajući časopise uz pomoć kojih možemo obrazovati svoj ukus, dolazimo do fantastičnih ideja za uređenje svog prostora, ali u praksi vrlo brzo saznajemo da to nije tako jednostavno.

Najčešći problemi koji se javljaju već na samom početku su pronalaženje odgovarajućeg nameštaja, izbor boja, dekora,.. Odmah potom sledi izvođenje radova kao posebno iskustvo ukoliko se nismo dobro pripremili, a to najčešće jeste slučaj. Međutim, najveći problem uređenja prostora nalazi se iza kulisa estetike i zapravo nije vidljiv. Reč je o slučajevima gde je prostor u estetskom smislu zadovoljio sva naša očekivanja, ali kada se nađemo u njemu mi ne osećamo prijatnost, harmoniju, toplinu doma.

dr Jelena Dejanovska

O čemu se zapravo radi? Osim što je potrebno uložiti veliki trud, novac i znanje u postizanje estetike koja će iz svakoga izvući ono čuveno “Vau!”, poželjno je u isto vreme povesti računa o funkcionalnosti i energetskim uticajima prostora koji uređujemo. Činjenica je da do najboljih rezultata dolazimo kada pre same realizacije imamo jasno definisan plan, kada znamo šta hoćemo i kako to da ostvarimo.

Prostori koji su uređeni sa osloncem na Feng shui koncept odišu skladom, harmonijom i nekom neobjašnjivom prijatnošću. Estetika se ovde samo podrazumeva i postaje logična posledica dobro postavljenog koncepta, a ne maska iza koje ne stoji ništa ili možda samo jedna praznina. Feng shui koncept nam omogućava da organizujemo najbolje pozicije za postavljanje nameštaja, da odredimo energetske tokove, da odaberemo boje i oblike i sve ostalo što je potrebno, ali tako da se u potpunosti povežemo sa odabranim prostorom i prirodnim zakonima koji vladaju u njemu.

Kako ćemo znati da je Feng shui prostora dobar? Kada je realizacija završena i kada se nađemo u tom prostoru osetićemo veliku prijatnost, osetićemo da pripadamo tom prostoru i on nama. Osetićemo inspiraciju za rad ako je u pitanju poslovni prostor. Osetićemo leptiriće u stomaku ako je u pitanju naš dom.

Pred vama je primer veoma ukusno uređenog poslovnog prostora u Inđiji čija je nova estetika u procesu redizajna dobila oslonac u Feng shui konceptu. Vlasnica, Dragana Injac (fitoterapeut), prepoznala je da u prostoru “nešto nedostaje”.

Izgled poslovnog prostora pre redizajna


Kakva promena je nastala nakon oplemenjivanja prostora Feng shui konceptom možemo videti na 3D ilustracijama završenog projekta.

 

 

Galerija slika

 

 

 

 

 

 

 

 

3D dizajn: dr Jelena Dejanovska

Foto: Parigros Photography
DM’s Hairlounge
Makeup Zorica Epifanić

Dragana Injac (fitoterapeut) +381 64 1747734

 

Pratite BLOG

NaslovnaBaZi

Feng shui & BaZi

Umetnost življenja Dizajnirajte svoju sudbinu Budite gospodar svog života Iskoristite svoje potencijale Izbegnite prepreke u životu Postignite elegantno svoje ciljeve

Read More
Ariomaterapija i Feng shui

AROMATERAPIJA i Feng shui

Aromaterapija povoljno utiče na Feng shui vašeg doma Potrebno vam je opuštanje? Želite da ispunite prostor dobrom energijom?

Read More
svece Feng shui

MOĆ SVEĆA U FENG SHUI-u

Upotreba sveća u Feng shui uređenju prostora Otvoren plamen je snažna energija Boje, boje, boje.. Kakvu ulogu ima boja sveće?

Read More

ULAZAK U GODINU ZEMLJANOG PSA

16.februara počinje kineska Nova godina Zemljanog Psa Menja se energija – menja se i Feng shui

Read More