Lunarni i solarni kalendar
Lunarni i solarni kalendar

Feb 04 2024

LUNARNI I SOLARNI KALENDAR

Kada počinje kineska godina Drvenog Zmaja

U kineskoj metafizici koristimo lunarni i solarni kalendar

Jelena Dejanovska
dr Jelena Dejanovska

Kineska godina Drveni Zmaj

Datum početka Nove godine je promenljiv po kineskoj tradiciji i računa se po Lunarnom kalendaru. Kineska Nova godina Jang Drveni Zmaj Jia Chen počinje 10. februara 2024. i trajaće sve do 29. januara 2025. godine.

Kada je reč o Feng shui-u, do godišnje energetske promene dolazi 4. februara 2024. Kvalitet energija u prostoru se tada menja, odnosno uspostavlja se novi godišnji raspored energija u prostoru.

Vladaj godišnjim energijama

U svakom delu vašeg doma čitave godine će boraviti neka nova godišnja energija koja ima svoje osobine i direktno utiče na vas dok provodite vreme u tom delu prostora. Ovim energijama možete vladati i možete ih koristiti da ostvarite lični benefit. Iako se kao najčešća želja postavljaju sreća, prosperitet i obilje, mnogo bolji rezultati se postižu kada godišnje energije koristite da bi ostvarili konkretan cilj.

Feng shui je disciplina usmerena ka nekom cilju i tako je najbolje da posmatrate Feng shui, jer ćete na taj način dobiti najbolje rezultate u praktikovanju. U slučaju da želite da postignete brze rezultate, svaka je preporuka da pokrenete baš ove godišnje energije. Vaše samostalno Feng shui praktikovanje postaće lako i jednostavno ako se oslonite na proverenu i sigurnu tehniku koju sam pripremila za vas u okviru onlilne kursa FENG SHUI 2024 & PERIOD 9


Feng shui kalendar
Feng shui kalendar i tvoje vreme

Feng shui teme