fbpx


dr Jelena Dejanovska

Feng Shui Academy Jelena Dejanovska je obrazovni centar za Feng Shui kao jedne od pet umetnosti kineske metafizike. Škola je osnovana 2021. godine kao odgovor na interesovanje pojedinaca koji žele da unaprede kvalitet života. Polaznici stiču neformalno obrazovanje koje je neophodno za samostalno praktikovanje Feng shui-a.

Cilj Feng Shui Academy je da principe tradicionalnog Feng shui-a  približi i prilagodi našoj kulturi na Balkanu kao najefikasniji način praktične primene ove umetnosti i nauke.

Program Feng Shui Academy orijentisan je ka samostalnom praktikovanju polaznika. Nastava se odvija online i organizovana je u obliku kurseva. Predviđeni su sledeći kursevi:

 • Tematski kursevi – pohađanje nastave nije uslovljeno prethodnim znanjem i stepenom obrazovanja. Svaki kurs je posvećen jednoj temi. Na osnovu složenosti teme određuje se broj Modula i trajanje video-lekcija.
 • Masterclass program – Tri nivoa: Osnovni, Srednji i Napredni kurs. Sticanje znanja je sistematski i metodološki organizovano. Viši nivo zahteva da je kandidat savladao prethodni nivo.
 • PSE (Pokrenite svoju energiju) – prepoznatljiv kurs dr Jelene Dejanovske. Sadržaj je organizovan u vidu Modula, lekcija i bonus sadržaja. Kurs ima za cilj da pomogne onima koji očekuju brze rezultate u toku samostalnog praktikovanja Feng shui-a. Kurs prati godišnje energetske promene i pomaže vam da postanete najbolja verzija sebe unapređujući svaki aspekt svog života. Uz ovaj kurs Feng Shui postaje vaš stil života. Nakon savladanog kursa bićete osposobljeni da samostalno praktikujete godišnji Feng shui.

PRIJAVI SE I POSTANI DEO NAŠE ZAJEDNICE

14 comments

 • Vojislav Dosen 21. oktobra 2016.   Reply →

  sta je potrebno od podataka za sredjivanje jednog stana

  • Jelena Dejanovska 22. oktobra 2016.   Reply →

   Za Feng Shui projekat potrebno je obezbediti:
   1. plan ili tlocrt stana (ukoliko ne postoji izlazi se na teren i vrše merenja)
   2. godina izgradnje objekta ili poslednjeg većeg renoviranja
   3. podaci o ukućanima (datum, vreme i mesto rođenja)
   Takođe je potrebno napraviti konsultaciju kako bi se odredio karakter projekta i raspoloživ budžet
   Sve ostalo zavisi od vašeg projekta i određuje se po potrebi

 • Marija Zlatic 21. februara 2019.   Reply →

  Postovana Jelena,

  Usled nedostatka prostora, od nase spavace sobe moramo napraviti kutak za nase trogodisnje dete.Da li nam mozete reci da li su fotelje na razvlacenje dozvoljeno resenje u feng shui-ju.i da li ta fotelja sme da ima rukonaslone,kao i da li treba da bude stalno razvucena u krevet ili ujutru sme da se sklapa da bi tokom dana dete imalo prostor za igru.

  Svako dobro vam zelimo,unapred zahvalni roditelji

  • Jelena Dejanovska 22. februara 2019.   Reply →

   Multifunkcionalnost prostora je rešenje kojem se često pribegava u slučaju nedostatka prostora. To znači da isti prostor može služiti većem broju funkcija. Možete vašem detetu uzeti fotelju na razvlačenje, ako tehnički nemate bolje rešenje. Ukoliko su prevoji na linijama spajanja delova fotelje veoma naglašeni, postavite u toku spavanja naddušek kako bi eliminisali linije presecanja. Odaberite fotelju koja će imati uzglavlje kada se razvuče ili je postavite tako da je iza uzglavlja zid. Fotelju sklopoite u toku dana, tako ćete promeniti funkciju prostora

 • Danijela 2. maja 2019.   Reply →

  Draga Jelena,

  Da li dolazi u obzir kupiti trpezarijski okrugli sto na razvlacenje? Pitam iz razloga sto stambeni prostor u kome zivimo majka i ja nema puno kvadrata, tako da trpezarijski sto pripada dnevnoj sobi. Ukoliko je taj sto na razvlacenje, to znaci da ce po sredini imati liniju, da li to da tumacimo kao razdvajanje ili je bolje kupiti kruzni sto koji se ne razvlaci?
  Unapred hvala na izdojenom vremenu.
  Danijela

  • Jelena Dejanovska 14. jula 2019.   Reply →

   U vašem slučaju bolje je uzeti sto na rasklapanje i neutralizovati liniju razdvajanja stolnjakom. Ukoliko bi se odlučili za kružni sto koji se ne razvlači, postoji opasnost da prekinete energetske tokove ili napravite energetski zastoj u prostoru, što može izazvati posledice većih razmera.

 • Dragana Despaigne 3. januara 2021.   Reply →

  Postovana Jelena,
  Imam jedno pitanje u vezi centra ili srce doma. Koje feng shui lekove treba koristiti ako je kuhinja ili deo
  kuhinje u srcu doma?
  Unapred zahvalna na odgovoru.
  Dragana

  • Jelena Dejanovska 3. januara 2021.   Reply →

   Ako niste u mogućnosti da izmestite kuhinju iz centra doma ili da zamenite stan, onda ojačajte ovaj deo elementom Zemlje. To će ublažiti nedostatak.Poželjno je upotrebiti pravi kamen (radne površine, podne obloge,..)

 • Bozidarka 21. marta 2021.   Reply →

  Imam problem da mi je spaca soba ispod kupatila a I da su kanalizacione cevi ispod sobe,inace je pozicionirana jugoistok a koliko Sam vitals Taj deo prostora je za finansije.Ima li l”eka”?Hvala

  • Jelena Dejanovska 1. juna 2021.   Reply →

   Pozicija koja je povoljna za finansije se najpreciznije određuje Letećom zvezdom – tehnika Xuan Kong.
   Savet je da pomerite krevet u deo sobe koji nema ovih uticaja ili da izmestite spavaći deo u drugu u prostoriju

 • Darko B 26. aprila 2021.   Reply →

  Postovana, trenutna pozicija radnog stola je uz zid iza koga je kupatilo, severoistok kuce, planiram okrenuti poziciju radnog stolaza 180 % tako da da sam ledjima okrenut tom zidu, da li je pozeljno na samom zidu iza mojih ledja postaviti neki poster ili tapetu i sa kojim motivima, posto je u pitanju kupatilo – voda.
  Unapred zahvalan
  Darko

 • Gordana 9. decembra 2023.   Reply →

  Poštovana,
  gde postaviti u stanu feng sui žabu

  Srdačan pozdrav,
  Gordana

  • Jelena Dejanovska 9. decembra 2023.   Reply →

   U tradicionalnom Feng shui praktikovanju ne koristimo žabice, slonove, brodove, boju odeće i slično. Koristimo čistu eneriju koja nas okružuje.

Postavite pitanje

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.