Feng shui & BaZi

Umetnost življenja

Dizajnirajte svoju sudbinu
Budite gospodar svog života
Iskoristite svoje potencijale
Izbegnite prepreke u životu
Postignite elegantno svoje ciljeve

“Feng shui izučava energetski potencijal prostora. BaZi izučava energetski potencijal osobe.

Kada se povežu, dobijamo Umetnost življenja”

dr Jelena Dejanovska Umetnost življenja

dr Jelena Dejanovska

Dizajnirajte svoju sudbinu

Kada biste mogli da predvidite svoje mogućnosti i potencijale, da li biste donosili iste odluke koje donosite sada? Da li biste svoj život drugačije organizovali i napravili od njega umetničko delo umesto ove zbrke vezanih i nasumičnih događaja kojima ste trenutno okruženi? Pretpostavljam da će većina odgovoriti DA. Ali kako?

Kako organizovati život

Kako organizovati život

Budite gospodar svog života

Ono što uvek volim da naglasim je da znanje nije bukvalno sakriveno od nas. Nasuprot, znanje je krajnje vidljivo, jedino je potrebno steći zrelost koja će omogućiti da znanje prihvatimo. Kineska metafizika je širok pojam i predstavlja skup moćnih znanja. Poznavanje i primena nekih metafizičkih formula i tajni može napraviti veliku promenu u vašem životu. A možete li zamisliti promenu koja bi nastala kada biste svesno i organizovano dizajnirali svoj život u skladu sa vašim najboljim mogućnostima? Priznaćete, to bi bilo pravo osveženje za vaš život

Kako gospodariti životom

Kako gospodariti životom

Iskoristite svoje potencijale

BaZi omogućava preciznu dijagnostiku i definisanje problema, ali i mogućnosti neke osobe. Na osnovu BaZi analize lako je spoznati karakter osobe, odrediti strukturu ličnosti, talente, skrivene talente (one kojih možda niste ni svesni), planirati aktivnosti i događaje, prepoznati probleme i korigovati njihovu manifestaciju u realnom životu, pronaći plemenite ljude (koji nas mogu lansirati u životu), pronaći akademske mentore i prave prijatelje. Moguće je saznati kada je povoljan trenutak da se “bogato venčate”, ali isto tako kako izbeći razvod ili emotivnu katastrofu. BaZi analiza može vam pomoći da ostvarite uspešnu karijeru, da shvatite da li je za vas bolje da budete biznismen(woman) ili da naprosto radite za nekoga. BaZi je zaista moćan alat, ali se njegova puna moć pokazuje kada se primeni zajedno uz Feng shui.

Izbegnite prepreke u životu – oslobodite svoje vreme

Velika je prednost kada možete da isplanirate svoje vreme. Vreme je resurs koji imamo svi. Opšte poznata sentenca “Vreme je novac” podseća nas da je slobodno vreme dragocenost današnjice i da su bogati ljudi zapravo oni koji mogu da gospodare svojim vremenom.

Vreme je novac

Vreme je novac

Ipak, to ne znači da nema nade za one koji ne mogu sebi da priušte da kupe slobodno vreme, na primer angažovati dadilju ili kućnu pomoćnicu, pomoćnog radnika ili novog člana tima. Ako dobro isplanirate svoje vreme vi ćete zaraditi dovoljno novca i osloboditi dane za uživanje i odmor. Potrebno je samo da znate kada je period u kom možete biti najproduktivniji, a kada vaši energetski potencijali ukazuju da nema svrhe truditi se oko nečega, već je možda bolje otići na džoging.

Vreme je za porodicu

Vreme je za porodicu

BaZi vrlo precizno određuje energetski potencijal osobe, a takođe može odrediti i preporučeni kvalitet vremena. Drugim rečima moguće je predvideti šta je kada najbolje raditi u zavisnosti od ličnih potencijala i kvalitativnih mogućnosti, kako bi se postigao najbolji mogući utrošak vremena kao resursa koji svi imamo. Takođe može pomoći roditeljima da usmere svoju decu ka njihovim pravim talentima i omoguće im da pronađu sebe u budućem pozivu.

Postignite svoje ciljeve

Verovatno ste i sami primetili da vam ponekad posao ide kao od šale. U pitanju je period koji vam je pogodan za rad i vi ste ga pravilno iskoristili. Isto tako moguće je da ste potrošili puno energije i novca trudeći se da nađete svog životnog partnera, ali se nekako nije dalo. Verovatno je bio u pitanju period u kom je bilo povoljinje baviti se poslom ili nekim drugim aktivnostima, a vi ste se usmerili na pogrešnu aktivnost.

posao ili ljubav

posao ili ljubav

Ono što u životu doživljavamo kao prepreke zapravo su izazovi koji se postavljaju pred nas kako bismo sazreli. Kada imamo svest o tome da je pred nama period u kom možemo očekivati događaje koji nam nisu baš po volji, onda se može promeniti dimenzija tih događaja. Onda ih ne moramo doživljavati kao prepreke već kao izazove. Svaka pobeda koju postižemo u tim trenucima može nas ojačati 300% umesto da se samosažaljevamo jer naš ego nije ostvario svoje zadovoljenje.

Kada znamo šta je problem rešili smo 90% problema, zar ne? BaZi je alat koji pomaže da shvatimo svoje probleme i koji nam otvara vidike i mogućnosti ka uspehu.

Photo: Dragona99, Pixabay




Saznaj više o programu Feng shui za 2024 & Period 9

Pridruži se našoj metafizičkoj zajednici

Možda će vas i ovo zanimati

FENG SHUI OSNOVE ZA SAMOSTALNO PRAKTIKOVANJE