UDAHNI DUBOKO uz Feng shui

Kako Feng shui utiče na disajne organe

Kako prostor utiče na disajne organe

Uticaj energija na disajne organe

Jeste li nekada merili koliko dugo možete izdržati bez vazduha? Pokušajte i shvatićete zašto je Feng shui za disajne organe toliko bitan – dr Jelena Dejanovska

FENG SHUI & DISAJNI ORGANI

Feng shui kao i razni drugi holistički sistemi ne voli da posmatra stvari odvojeno. Polazimo od toga da se Qi (univerzalna energija) nalazi u svemu. Stvari su povezane, prostor je povezan, organi su povezani i zato utiču jedni na druge. 

Ipak, od nečega treba početi. Da bi se sve moglo sklopiti u celovitu sliku potrebna je i analiza delova koji će tu sliku činiti. 

Feng shui i disajni organi  - pluća
Feng shui i disajni organi – pluća

Kada su disajni organi u pitanju sasvim je prirodno da razmišljamo o plućima kao organu koji je zadužen za disanje, međutim ovaj sistem grade sledeći organi: nos, ždrelo, grkljan, dušnik, dušnice i pluća. Svi ovi organi u sistemu zaduženom za disanje imaju isti zadatak, da omoguće unošenje kiseonika u organizam i izbacivanje ugljen-dioksida u spoljašnju sredinu. 

UTICAJ PROSTORA NA DISAJNE ORGANE

Feng shui putem klasifikacije određene delove prostora povezuje sa organima u ljudskom telu i putem analogije omogućava dalju analizu. Prostor u kom boravimo i živimo posmatra se kao produžetak nas samih. Međutim, za samostalan rad je sasvim dovoljno da obratite pažnju na sledeće tri stvari:

  • Pronađite zapad u vašoj nekretnini

Zapad se povezuje sa plućima i disajnim organima.

Uverite se da tamo nemate gužvu, prljavštinu, skladište nepotrebnih stvari, zatrpanu ostavu, orman koji godinama niste ni otvorili, kupatilo zahvaćeno vlagom, naispravne instalacije, slavinu koja kaplje, ostavu punu zaliha kojima je istekao rok trajanja, pretrpanost bilo koje vrste, prostoriju koju ne koristite, prozor koji ne možete da otvorite, neispravan frižider koji svakodnevno planirate da eliminišete ali se uvek ispreči nešto “važnije”,..

Dakle, ako postoji bilo kakva gužva, nered ili nečistoća potrudite se da to dovedete u potpuni red. 

Feng shui i disajni organi  - ukloni blokadu
Feng shui i disajni organi – ukloni blokadu

  • Oslobodite ULAZ – omogućite dotok svežoj i blagotvornoj energiji

Ulaz predstavlja usta nekretnine, a vazduh kao što znamo ulazi kroz usta. 

Tema dotoka ulazne energije uvek je aktuelna kada je Feng shui u pitanju. Nakon što ste u prvom koraku očistili deo prostora povezan sa plućima, sada je potrebno da obezbedite kiseonik (ulaznu energiju). Da bi energija uopšte mogla ući u nekretninu potrebno je da ULAZ oslobodite od svake blokade (zaboravljena obuća, kutije, torbe, kaputi,..).

Ulazna vrata se moraju otvarati do kraja i iza njih ne sme stajati ništa što bi blokiralo potpuno otvaranje. Ispred vrata takođe ne sme biti gužve. Potrudite se da ulaz deluje privlačno i gostoprimljivo kako bi privukli zdravu energiju.

Ponekad ovu ulogu preuzimaju i prozori, pa se potrudite da se i prozori mogu lako otvarati (naročito na zapadu).

Feng shui i disajni organi  - oslobođen ulaz
Feng shui i disajni organi – oslobođen ulaz

  • Oslobodite energetske tokove

Energetski tokovi su takođe posebna tema, ali u ovom slučaju su bitni jer omogućavaju ulaznoj energiji (kiseoniku) da stigne, kako do zapada (pluća) tako i do svih delova nekretnine.

Feng shui i disajni organi  - tokovi
Feng shui i disajni organi – tokovi

Uradite sledeći test. Krećite se kroz vaš prostor, počevši od ulaza, sa namerom da stignete do svakog dela nekretnine. Tamo gde imate prepreku u kretanju postoji blokada i za vašu ulaznu energiju. Otklonite blokadu i oslobodićete energetski tok.

UTICAJ ENERGIJA NA DISAJNE ORGANE

Osim direktnog uticaja fizičkog prostora (faktora Zemlje) na manifestaciju u ljudskom životu (faktor Čoveka), postoji i uticaj energetskog rasporeda u vremenskom kontinuumu (faktor Neba). Za upravljanje ovom matricom postojanja potrebna je Feng shui analiza koja na individualnom planu određuje poziciju, uticaje i potrebne lekove. 

Ono što je samostalno moguće primeniti su proračuni koji važe za godišnju energetsku promenu i važe za svaki prostor. Ove proračune možete pronaći u elektronskom Feng shui priručniku Pokrenite svoju energiju 2022

Photo: Pixabay

Pratite YouTube kanal


Saznaj više o programu Feng shui za 2024 & Period 9

Pridruži se našoj metafizičkoj zajednici

PRATI BLOG