Nameštaj od paleta & Feng shui

da li ste spremni za promenu?

šta sve možete napraviti od drvenih paleta?


Kakva je energija nameštaja od drvenih paleta

Kao što samo ime kaže nameštaj od paleta u Feng shui-u povezujemo sa elementom Drveta jer je izrađen od drveta. U pitanju je vibrantna energija koja ima rastući karakter. Drugim rečima, ovo je odličan izbor za podizanje energije u prostoru. 

Namestaj od paleta
Namestaj od paleta

Takođe je dobar način za kontrolu i iscrpljivanje negativnih energija u prostoru koje imaju Metalni karakter (ukoliko znate raspored energija u vašem prostoru). U nekim slučajevima poželjno je ovako veću količinu drveta i elementa Drvo zastupiti u delu prostora koji je zahvaćen uticajem negativne energije takozvane „Žute petice“ koja menja poziciju svake godine. Detaljnije o godišnjem rasporedu energija možete videti u e-knjizi Pokrenite svoju energiju 2022 ili ako se priključite online kursu POKRENITE SVOJU ENERGIJU 2022 na Feng shui Academy Jelena Dejanovska

Namestaj od paleta
Namestaj od paleta

Upotreba drvenih paleta u enterijeru

Možemo slobodno reći da ne postoje granice u upotrebi drvenih paleta kada je u pitanju enterijer. Granica mogu biti samo vaša mašta i prostor kojim raspolažete.

Namestaj od paleta
Namestaj od paleta

Drvene palete mogu biti interesantan detalj u vašem postojećem enterijeru, pravo osveženje koje daje onaj “šik” efekat. Dovoljno je da postavite policu, stočić ili uramite sliku u ovom stilu i vaš enterijer će već imati drugačiju energiju i utisak koji ostavlja.

Nameštaj od paleta - Feng-shui
Namestaj od paleta

Jedno od veoma praktičnih rešenja je pravljenje vašeg Feng shui kutka za uživanje na terasi. Posebno preporučujem onima koji imaju lošu naviku da od terase prave ostavu (ili imaju takvog člana porodice). Menjajući funkciju ovog dela prostora menjaće se i navike. 

Namestaj od paleta – terasa

Ovako organizovan kutak možete koristiti ne samo leti, već i preko cele godine jer su palete dovoljno otporne na promenu vremenskih uslova. Mogu vam trajati više sezona. Samo postavite lepo presvučene sunđere i jastučiće, dodajte nekoliko saksija sa cvećem, diskretno osvetljenje i vaš kutak je spreman za korišćenje.

Namestaj od paleta
Namestaj od paleta – ljuljaška

Palete kao osnovni motiv za dizajn eneterijera

Feng shui nekog prostora može biti pravi izazov kada su palete osnovni motiv za uređenje. U kombinaciji sa veoma popularnim industrijskim stilom ovakav Feng shui može ostaviti bez daha vaše goste. 

Namestaj od paleta
Namestaj od paleta

Upotrebom paleta vi ste u prednosti jer možete sami dizajnirati nameštaj u skladu sa potrebama i neophodnim dimenzijama. Možete čak odabrati i boju jer palete veoma lepo izgledaju kada su ofarbane. Stolovi, police, pregrade, škrinje, kreveti, klupe,.. toliko je toga što možete odabrati za vaš savršeni dom.

Namestaj od paleta
Namestaj od paleta u spavaćoj sobi

Od hobija do posla

Veoma sam srećna kada vidim kako Feng shui koji završim daje rezultate. Još više sam srećna kada se i sami klijenti iznenade kuda ih je to njihov Feng shui odveo. 

Namestaj od paleta
Namestaj od paleta – detalj u enterijeru

Jedan od mojih klijenata kome je posebno aktivirana tačka buđenja i samorealizacije rešio je da se bavi upravo proizvodnjom nameštaja od paleta! Na samom početku o tome nije ni razmišljao, ali kako su energije radile svoj posao, tako se u njemu otvarala ova nova ideja. Najpre kao hobi, a sada kao posao. Njegova ponuda širi se svakog dana zajedno sa novim porudžbinama.

Photo: Pixabay, Unsplash, burst shopify, Pinterest


Saznaj više o programu Feng shui za 2024 & Period 9

Pridruži se našoj metafizičkoj zajednici