POSLOVNI FENG SHUI – Vinarija Aven

Ukus Feng shui-a

U slučaju Vinarije Aven iz Inđije, gde sam bila angažovana i u procesu brendranja Vinarije Aven, projekat je započeo neobično – gutljajem njihovog vrhunskog vina

dr Jelena Dejanovska

Vinarija Aven - Jelena Dejanovska
Vinarija Aven – Jelena Dejanovska

Poslovni Feng shui

Poslovni Feng shui se razlikuje od Feng shui-a koji važi za stambeni prostor.

Da, pravila su ista, ali strategija nije.

Biznis ili Poslovni Feng shui ima drugačiju postavku od Feng shui-a koji očekujete za svoj dom. U tački fokusa nalaze se druge vrednosti i kriterijumi, a postoje i parametri kojima se inače u organizaciji Feng shui-a za stambeni prostor uopšte ne bavimo. 

Neki od parametara su struktura i hijerarhija zaposlenih, proces i organizacija proizvodnje, pozicija i orijentacija direktora i drugo. Parametri su uvek usko vezani za prirodu posla i zato je najpre neophodno detaljno proučiti samo poslovanje.

Aven priča

Da bi energije bile podešene tako da maksimalno podrže posao i poslovanje, da bih znala kakvu priču žele vlasnici vinarije – Dragana i Mile Injac, probala sam njihov proizvod, ali smo isto tako proveli vreme razgovarajući i planirajući sledeće korake.

Energetski poredak koji je obavezno ispratiti kada se radi Poslovni Feng shui podržan je BaZi analizom. To mi je omogućilo da dublje sagledam sposobnosti, skrivene talente i predstojeće mogućnosti pre svega vlasnika vinarije. 

Na osnovu BaZi analize podeljene su funkcije, a na osnovu funkcija napravljena je raspodela funkcija u prostoru i organizivan energetski tok koji nikako ne dopušta zastoje već je naprotiv veoma pažljivo modelovan da konstantno, u idealnoj meri, meša Jin i Jang energiju. Cilj koji je postavljen je jednostavan – uspeh.

Tako je napravljena baza za dalje građenje Feng shui-a Vinarije Aven i finija podešavanja koja su sledila, a mogu se sada prepoznati kao brižljivo odabrani estetski elementi u zadatom prostoru. 

Svaki i najmanji detalj usklađen je sa potrebama Feng shui-a, od podruma preko punionice i kancelarije, pa sve do degustacione sale. Tome mogu zahvaliti mojim klijentima koji su vrhunski izveli svoj deo posla i učinili da Feng shui postane vidljiv.

Neke od detalja možete videti na fotografijama sa otvaranja Vinarije Aven, ali potpunu energiju ćete osetiti kada budete otišli u samu vinariju ili kada budete probali neko od Aven vina koje u sebi sadrži i ukus svog Feng shui-a.

Prvi rezultati već su se pojavili, Vinarija Aven je u kratkom roku dobila nekoliko nagrada, a planovi o proširenju kapaciteta su već u toku.

Photo: Mihailo Berček, Nemanja Holjevac

PRATI BLOG

kineska umetnost biranja datuma

POKLON OD 365 POKLONA

Poslovni Feng shui se razlikuje od Feng shui-a koji važi za stambeni prostor

Read More
Aktiviraj bogatstvo 2023

AKTIVIRAJ BOGATSTVO U 2023

Poslovni Feng shui se razlikuje od Feng shui-a koji važi za stambeni prostor

Read More
2023 godina Vodeni Zec

GODINA VODENOG ZECA – 2023.

Poslovni Feng shui se razlikuje od Feng shui-a koji važi za stambeni prostor

Read More
Vodeni-Tigar-Feng-shui-2022

GODINA VODENI TIGAR – 2022.

Poslovni Feng shui se razlikuje od Feng shui-a koji važi za stambeni prostor

Read More