7 SAVETA ZA ORGANIZACIJU ORMANA

Kakav nam je orman – takav nam je život

Pravila za sređivanje ormana

Feng shui olakšava uređivanje ormana i polica

Trikovi koji štede prostor

Životne navike mnogo toga govore o nama, ali i o drugima. Ako vam se ikada ukazala prilika da zavirite u nečiji orman, vi ste na svesnom i podsvesnom nivou stvorili sliku o toj osobi. Isto se dešava i kada neko zaviri u vaš orman. 

dr Jelena Dejanovska

Kratko rečeno, da li mislite da ovakav dasa..

..ima ovakav orman?

neuređen orman

UTICAJ REDA I NEREDA

Gledano iz ugla Feng shui-a razmere uticaja jednog običnog ormana i reda tj. nereda u njemu, mogu biti daleko veće.

Ako se vaš nesređen orman nalazi u energijama novca možete očekivati veliku zbrku i mnogo nepotrebno uloženog truda na putu zarađivanja. Ako je u pitanju deo prostora koji je povezan sa nekim od organa, možete očekivati zdravstvene probleme. 

Može se dogoditi da se ovakav nered zadesio u delu prostora koji je vezan za vašu društvenu harizmu. Ako je tako, verovatno su vaša harizma i javni nastup zbrkani, haotični i nejasni, čak i vama samima.

Vaš zadatak je da sredite haos i sprečite nastajanje nereda.

KAKO DO REZULTATA

Ako imate neki ovakav nesređen orman, uložite malo truda i dovedite ga u sređeno stanje. Nakon toga posmatrajte promene u svom životu. Najdalje za dve nedelje pokazaće se rezultati u realnom životu i vi ćete saznati u kakvim energijama je smešten vaš orman. 

Ako je polje u kom se nalazio nered u polju vezanom za vašu harizmu, možete očekivati lako privlačenje srodne duše tj. partnera po vašoj meri. Ako je u pitanju polje vezano za Plemenite ljude, onda će vaša komunikacija sa ljudima koji su spremni da vam pomognu postati osetno brža i kvalitetnija.


Ako želite planski i sistematično da organizujete prostor poručite vašu Feng shui analizu.

Saznajte kakav je raspored energija u vašem prostoru i kako da uz pomoć Feng shui-a upravljate vašim životom


Ako prestanu pritisci na poslu, reč je o polju karijere. Ako postanete privlačni suprotnom polu, reč je o vašoj harizmi i vidljivosti. Manifestacije mogu biti različite, a sve zavisi od rasporeda energija u vašem prostoru.

organizacija ormana

KAKO FENG SHUI FUNKCIONIŠE

Da biste saznali kako Feng shui funkcioniše, najbolje je da sami probate. Za početak, predlažem da sredite svoj orman koristeći savete koji slede. Vreme je za prvi korak.

Sada sedite na trenutak, zatvorite oči i pokušajte zamisliti kako će uskoro izgledati vaš orman kada ga otvorite. Složićete se samnom da je prvo što želite postići – preglednost. 

preglednost stvari u ormanu
preglednost stvari u ormanu

Drugo, što je veoma bitno je da vam stvari budu dostupne. To znači da one stvari koje često koristite trebate držati u srednjem delu ormana.

Manje korišćene stvari trebaju stajati u donjem delu, a retko korišćene i vansezonske stvari odložite u gornji deo ormana. Na ormanu nemojte držati stvari jer u energetskom smislu stvarate pritisak i otežavanje.

garderober za nju i za njega
garderober za nju i za njega

Imajte na umu da donji deo predstavlja vašu prošlost, središnji predstavlja sadašnjost, a gornji budućnost. Da biste postigli ekvilibrijum i balans između ova tri vremenska perioda, radije se otarasite viška stvari nego da pretrpavanjem stvorite energetski zastoj.

7 SAVETA

  • Rešite se nepotrebnih stvari. Sve što niste koristili poslednje dve godine poklonite ili bacite. 
  • Razdvojite zimsku i letnju garderobu
  • Vansezonsku garderobu uredno spakujte i odložite u vakuum vreće u gornji deo ormana ostavljajući mesta da energija cirkuliše

pregledno organizovan asesoar
pregledno organizovan asesoar

  • Sezonsku garderobu podelite na svečanu, poslovnu, svakodnevnu, sportsku,.. 
  • Predvidite policu za svaki tip garderobe i nemojte ih mešati. Majice i ostatak odeće koje spadaju u basic poslovne garderobe odložite na odvojenu policu. Dnevnu garderobu na drugu policu i tako redom. Odela, mantile, košulje i garderobu koja se gužva okačite na vešalice. Između vešalica ostavite prostor tako da ih komotno možete listati kada birate garderobu

organizacija i preglednost
organizacija i preglednost

  • Donji veš, čarape i  aksesoare držite u fiokama, poređajte ih pregledno. Koristite kutije sa pregradama ako nemate fioke.  Marame i kravate držite posebno, a možete ih okačiti na vešalicu i tako smanjiti gužvu. Nakit razdvojte u kutije sa pregradama
  • Obuću držite u kutijama u donjem delu ormana ili na donjim policama

Pogledajte ilustracije koje slede, možda će vam neke od njih biti inspitrativne i korisne.

Photo: Pixabay, Pinterest


Saznaj više o programu Feng shui za 2024 & Period 9

Pridruži se našoj metafizičkoj zajednici

Možda će vas i ovo zanimati

FENG SHUI OSNOVE ZA SAMOSTALNO PRAKTIKOVANJE


PRATI BLOG