Zid Želja

Nov 22 2018

ZID ŽELJA ZA DECU

PUT DO USPEHA

Pretvorite blokade u prolaze

Ostvarite uspeh umesto poraza.

Istaknite svoje želje.

„Uz vrlo malo truda od potencijalnog neuspeha moguće je napraviti veliki uspeh i to planirani “

dr Jelena Dejanovska

DOBAR I LOŠ RASPORED

Veoma često raspored nameštaja u sobama podrazumeva okretanje radnog stola (orijentisanje) prema zidu. Verovatno je to stvar navike, pa i stereotipa. Na žalost u pitanju je loša navika osim ako prostor zbog svoje veličine ne dopušta drugačiji raspored.

Oni koji najviše koriste radne stolove u domu su obično deca. Njihovo je da urade domaći, da crtaju, maštaju,.. Ali šta se dešava u energetskom smislu kada radni sto svog deteta okrenemo tako da dete gleda u zid? Prazan zid i zatvoren vidik.

radni sto okrenut ka zidu

NAJMLAĐI ZASLUŽUJU NAJBOLJE

Okretanjem svojih mališana tako da dobar deo dana gledaju u zid ispred sebe mi im šaljemo poruku o blokadama koje se nalaze ispred njih. Zid je jedna velika i nepremostiva prepreka za decu. U energetskom smislu važi isto.

dečak uči za radnim stolom

Postoje dva slučaja kada se radni sto okreće prema zidu. Prvi je već pomenut, a to je kada nemamo drugu mogućnost zbog malog prostora. Drugi slučaj je kada se po proračunima podesi da su određeno mesto i određena kompasna direkcija takvi da je radni sto okrenut ka zidu. U oba slučaja postoji lek. Lek za ovakav problem je Zid želja.

Zid Zelja sa satom eliminiše blokadu

Zid želja će omogućiti detetu da više ne gleda u blokade ispred sebe (prazan zid). Umesto toga moći će da okači svoje crteže, planove, skice, beleške, diplome, i ko zna kakve druge sitnice koje predstavljaju želje mladog bića. Gledajući u ovakvu menažeriju dete se svakodnevno inspiriše da dalje kreira svoje želje, pa samim tim i svoj život. Ovo je takođe dobra prilika da dete predstavi svoje radove i napravi malu izložbu. Na taj način dete kroz igru stiče naviku da javno izlaže svoje radove i tako se oslobađa blokada od javnih nastupa (što može biti i obično odgovaranje u školi). Vremenom se ova dobra navika može razviti u naviku planiranja što je važan korak na putu do bilo kog uspeha.


Photo: Pixabay

Možda će vas i ovo zanimati

FENG SHUI ZA POČETNIKE

Feng-Shui-za-pocetnike

Feng shui teme