FENG SHUI STRATEGIJA

Upravljanje sopstvenim životom

Šta je Feng shui strategija?
Kosmičko Trojstvo

“Feng shui je kompleksna nauka i umetnost koja se bavi uređenjem prostora u skladu sa našim potrebama, ciljevima i mogućnostima. Povezuje naše lične potencijale sa potencijalima prostora dajući nam dodatno ubrzanje u životu, pružajući nam mogućnost da se lakše, brže i potpunije realizujemo u životu”

Jelena Dejanovska

dr Jelena Dejanovska

Da raščistimo!

Dozvolite mi da vas pitam nešto. Znate li sa sigurnošću šta je Feng shui? Budite iskreni. Pretpostavljam da će većina odgovoriti da je to neka tehnika pomeranja nameštaja i postavljanja kojekakvih Feng shui lekova po kući koji bi naprasno trebali izazvati kišu novca i blagostanja u nečijem životu. Zabava za dokone domaćice? Ili možda praznoverna priča?

Od toga kako se postavite prema nečemu u životu zavise i rezultati i benefiti koje možete od toga očekivati, zar ne? Ako je za vas Feng shui laka zabava, verovatno ćete to zauzvrat i dobiti. Međutim ako dublje uđete u materiju videđete da će se vaša očekivanja promeniti, kao i sami rezultati. Dozvolite da vam objasnim šta je Feng shui i šta možete očekivati.

FENG SHUI STRATEGIJA

BaZi dijagnostika potencijala

Kineska metafizika smatra da se svaki pojedinac rađa sa određenim potencijalom i da ima svoj QI(ći) – vitalnu energiju. Uz pomoć BaZi astrologije, koja je deo kineske metafizike, moguće je shvatiti i dijagnostifikovati te potendijale i stvoriti neku vrstu DNK slike pojedinca. Kada uz pomoć BaZi-a odgovorite sebi na pitanje KO STE, koje su vaše mogućnosti i šta u životu želite da postignete, onda je vreme da se pređe na Feng shui strategiju.

Upravljanje sopstvenim životom

Oslanjajući se na informacije dobijene BaZi analizom moguće je od amaterskog bavljenja Feng shui-em (pomeranja nameštaja i postavljanja figura) postići profesionalni nivo Feng shui-a koji vam služi da upravljate svojim životom.

Postoje tri vrste Feng shui-a koje su vam na raspolaganju:
Kratkoročni Feng shui (godišnji/mesečni)
Dugoročni Feng shui (period od 20 godina)
Evergreen Feng shui (radi se pre izgradnje i može važiti i do 100 godina)

tehnika upravljanja životom

tehnika upravljanja životom

U zavisnosti od Feng shui-a koji vam je potreban biraju se tehnike i formule kojima se postižu ciljevi i pokreću energije kako bi radile za vas. Na primer, ukoliko želite da unapredite svoje poslovanje, potrebno je definisati vremenski okvir i način pokretanja ili podrške povoljnih energija. Pretpostavljam da bi vam puno značilo kada biste mogli znati koji dan je najpovoljniji za potpisivanje nekog ugovora, nakon čega vam se otvara mogućnost otvaranja lanca proizvodnje ili prodaje? BaZi vam to omogućava.

Uzmimo drugi slučaj. Ukoliko želite izbeći razvod, a BaZi analiza ukazuje da postoji verovatnoća da će se dogoditi, onda se na vreme postavljaju Feng shui lekovi koji će neprijatan događaj staviti pod kontrolu ili ga sprečiti. Lek može biti veoma jednostavan, na primer, promena sobe u kojoj spavate (kada je u pitanju domen Feng shui-a), ali može biti i spiritualnog karaktera, kao vrsta osvešćenja i rada na sebi.

FENG SHUI STRATEGIJA

BaZi dijagnostika i Feng shui strategija

Feng shui je deo metafizičkog sistema i za njegov potpuni efekat potrebno je vladati svim oblastima. No, to ne znači da ovog trenutka trebate sesti i baviti se time. U tome vam može pomoći stručnjak koji će vam dati konačne savete i predloge. Naravno velika je stvar ako umete dovesti sebe u stanje Ekvilibrijum-a, tačke iz koje pokrećete svoje ciljeve.

Za uspešnu Feng shui strategiju je veoma važan Tajming, određivanje datuma. Potrebno je znati šta i kada treba pokretati ili lečiti.

Kosmičko Trojstvo

FENG SHUI STRATEGIJA

Nebo, Čovek i Zemlja

Svaka građevina koja postoji raspolaže povoljnim i nepovoljnim potencijalima. Zapravo njihova je povoljnost određena i time ko živi i boravi u njoj. Može se dogoditi da je ista građevina za nekog povoljna, a za nekog ne.

Na izbor prave nekretnine za vas i vašu porodicu utiču tri faktora: Nebo, Zemlja i Čovek i oni zajedno čine Kosmičko Trojstvo. Iznad svega toga postoji još i Spiritualni faktor (dimenzija).

Od starta do cilja

FENG SHUI STRATEGIJA

FENG SHUI STRATEGIJA – Put od starta do cilja

Doživite svoj Feng shui kao automobil koji vozite. Pretpostavljam da bi svako odabrao neki drugi model, ako je moguće dizajniran upravo za nju (njega), ali bi svrha svakog vozila ostala ista: Da što prijatnije i brže stignete od starta do cilja! Start je pozicija u kojoj se trenutno nalazite, a Cilj je pozicija u kojoj želite da budete. Vas i ne treba da zanima kako radi motor i koliko cilindara postoji u njemu. Vaše je samo da vozite. A sad još zamislite da možete da se vozite kroz život u vozilu zvanom “Feng shui dizajniran samo za mene”! E, tada je vaš jedini zadatak da se bavite ciljevima i njihovim ostvarivanjem.

Pratite YouTube kanal Jelena Dejanovska

Photo: V.Došen, Pixabay



Saznaj više o programu Feng shui za 2024 & Period 9

Pridruži se našoj metafizičkoj zajednici

Možda će vas i ovo zanimati

FENG SHUI OSNOVE ZA SAMOSTALNO PRAKTIKOVANJE

PRATI BLOG