FENG SHUI VODENI ARANŽMAN

Ukras koji radi za vas

Vaše Feng shui umetničko delo
Eliminacija negativnosti

“Suština delovanja vodenih aranžmana je u vodi..

dr Jelena Dejanovska

BUDITE UMETNIK

Vodeni aranžman u svakom domu predstavlja poseban ukras i trenutak vedrine koji možete uneti u svoj prostor. Mogućnosti aranžiranja i odabira komponenti od kojih ćete ga napraviti su bezbrojne. To vam i pruža priliku da svakodnevno odvojite malo vremena i budete umetnik, zabavljajući se i uživajući u stvaranju.

Čin stvaranja neprocenjiv je i uvek poželjan na putu sazrevanja svesti, a svaki momenat prepuštanja kao što je flow stanje koje postižete kada nešto kreirate, pomera vas za korak napred na tom putu.

Feng shui Vodeni aranžman

Feng shui Vodeni aranžman

PROČIŠĆENJE PROSTORA

Vodeni aranžmani osim estetskog imaju i estetički karakter. Suština njihovog delovanja je u vodi koja je njihova obavezna komponenta. Sve ostalo je stvar mašte i kombinacije sa drugim Feng shui elementima (Drvo, Vatra, Zemlja, Metal).

Možete odabrati terarijum i poređati kamenčiće na dno, možete postaviti metalne ukrase ili naprosto u vodu staviti lokvanj. Svaki aranžman imaće svoju priču.

Feng shui Vodeni aranžman

Feng shui Vodeni aranžman

Poznato je da voda ima sposobnost da upija informacije iz svog okruženja, da se informiše. O tome je mnogo više govorio i to naučno dokazao poznati svetski naučnik Masaru Emoto.

Ako želite da vaš vodeni aranžman koristite za pročišćenje prostora od negativnih energija potrebno je svakodnevno menjati vodu u njemu jer se ona u toku dana informiše i sakuplja negativnosti iz prostora.

Feng shui Vodeni aranžman

Feng shui Vodeni aranžman

Svakodnevnom zamenom vode vi ponovo stvarate uslove da ona upije negativnosti iz vašeg okruženja i tako sebi obezbeđujete energetski pročišćen prostor.

Energija koje imaju nepovoljan uticaj menjaju poziciju u nekretnini svake godine. Postavljanjem vodenog aranžmana u sektor nekretnine gde borave ove energije, dolazi do njihovog oslabljivanja i neutralizacije uticaja.

Godišnji raspored energija možete saznati u priručniku Feng shui za 2023

Feng shui Vodeni aranžman

ESTETSKO I ESTETIČKO

Na vašem vodenom aranžmanu, vašem umetničkom delu (premetu i vašem produktivnom aktu stvaraoca) se može ispitivati njegova struktura i način bivstvovanja, ali i njegov estetički vrednosni karakter nedokučiv mislima. Analizom estetičkih vrednosti se opisuje ono što je sadržajno u vašem umetničkom delu, dok se vrednosni karakter određuje estetikom.

Feng shui Vodeni aranžman

Feng shui Vodeni aranžman

Estetika vas dovodi u kontemplativno stanje, pokreće na duboko razmišljanje, udubljivanje i misaono posmatranje. Ona vas kroz proces posmatranja dovodi do uživanja.

Lepom navikom da svakog dana napravite vodeni aranžman, otvorićete sebi mogućnost da ulazite u meditativno stanje, opuštate se i prepuštate ovoj neobičnoj tehnici rada na sebi.

Feng shui Vodeni aranžman

Feng shui Vodeni aranžman

Photo: V.Došen, Pixabay, Pinterest




Saznaj više o programu Feng shui za 2024 & Period 9

Pridruži se našoj metafizičkoj zajednici

Možda će vas i ovo zanimati

FENG SHUI OSNOVE ZA SAMOSTALNO PRAKTIKOVANJE