SLANA VODA FENG SHUI LEK

Put do sveže i čiste energije

ŠTA je slana voda u Feng shui-u?

KAKO se koristi slana voda?

KADA se koristi slana voda?

“Slana voda je Feng shui lek koji prečišćava i apsorbuje negativnu energiju ostavljajući za sobom svežu i čistu energiju”

Jelena Dejanovska-slana-voda

dr Jelena Dejanovska

Od davnina se so koristi u raznim ritualima čišćenja i pročišćenja. Ovaj dragoceni mineral se zbog svojih svojstava često koristi u različitim tretmanima i masažama tela, ali se isto tako koristi i kada je potrebno pročistiti prostor (koji je produžetak našeg tela). So ima sposobnost da apsorbuje negativnu energiju i što je još interesantnije, da tu istu energiju pročisti ostavljajući u vašem okruženju svežu i čistu energiju.

 Kada se koristi slana voda?

kristali soli - Feng shui slana voda

kristali soli – Feng shui slana voda

Slana voda se koristi kao Feng shui lek kada je potrebno kontrolisati i neutralisati potencijalne negativne efekte godišnjih energetskih promena u prostoru (domu ili kancelariji). Godišnje energetske promene izračunavaju se putem Letećih zvezda i kao što sam naziv kaže u pitanju je promena energija u vašem domu ili kancelariji koja se događa svake godine. Samim tim slanu vodu je potrebno svake godine postaviti na drugu poziciju određenu proračunima. Postavljanjem ovakvog Feng shui leka zaštitićete sebe i svoju porodicu od bolesti, nezgoda i nesrećnih slučajeva, ili barem umanjiti mogućnost da se one dogode.

Napravite sami svoju slanu vodu

Da biste napravili svoju slanu vodu potrebno vam je sledeće:

  • So (visokokvalitetna kamena so)
  • Činija (staklena, porcelanska ili metalna)
  • 6 kineskih novčića (mesinganih)
  • Voda (da ispuni ¾ činije)
  • Zaštitna prostirka ili postolje
kineski novčić

kineski novčić

Napunite činiju solju, pa na vrh poređajte 6 kineskih novčića okrenutih Jang stranom ka gore (strana sa ispisanim kineskim znakovima). Dodajte vodu dok ne ispunite činiju do vrha. Postavite činiju sa slanom vodom na zaštitnu prostirku ili postolje na potrebno mesto.

Feng shui lek - Slana voda

Feng shui lek – Slana voda

Kako se koristi slana voda?

Uobičajeno je da se slana voda postavlja i menja jednom godišnje, međutim ako primetite da kristali soli prelivaju preko ivica činije znaćete da je vreme da postavite novu slanu vodu jer u vašem prostoru ima mnogo negativnih energija. Ako je ovo vaš slučaj zamenite slanu vodu novom i nekoliko puta u toku godine.

kristali soli - Feng shui slana voda

kristali soli – Feng shui slana voda

Slanu vodu ne morate postaviti tako da bude vidljiva, možete je staviti iza neke komode, TV aparata, saksije ili nekog drugog većeg predmeta koji će je zakloniti od pogleda, ali je nemojte zatvarati. Slana voda mora se držati na otvorenom, nikako u nekom plakaru vaše kuhinje ili ormanu u spavaćoj sobi.

Photo: V.Došen, Pixabay, Freepik


Poručite ovde vaš Komplet za slanu vodu

Slana Voda Komplet
Slana Voda Komplet

BONUS! Uz poručen Komplet dobijate FENG SHUI FORMULU za primenu i postavljanje u tekućoj godiniAko želite nešto više da saznate o Feng shui-u za 2021. godinu PRIJAVITE SE BESPLATNO na Webinar Feng shui za Novac & bogatstvo 2021

Feng Shui za novac & bogatstvo

Ukoliko želite da maksimalno unapredite Feng shui vašeg doma, potrebno je da ispratite energetske promene na detaljnijem, godišnjem nivou. Primenite godišnje Feng shui korekcije u vašem poslovnom prostoru ili na radnom mestu i vladajte energijama oko vas.

Sve o godišnjim Feng shui korekcijama i  mnoštvo saveta u godini Metalnog Govečeta možete naći u e-knjizi Pokrenite svoju energiju 2021 uz koju gratis dobijate Listu godišnjih ciljeva i planer Put uspeha


Ako je došlo vreme za vaše Veliko spremanje života, ovo je prava knjiga za vas! Uz Feng shui formule i pravila koje ćete ovde naći možete samostalno poboljšati Feng shui vašeg prostora za čak 30%

Promenite svoj prostor i promenićete kvalitet svog života. Pogledajte detaljnije šta ćete saznati u knjizi