KAKO SPREČITI NERED?

Uticaj nepotrebnih predmeta na Feng shui vašeg doma

Postoje stalne i promenljive postavke u okviru uređenja prostora, odnosno, u svakom domu ili poslovnom prostoru postoje stvari koje planiramo da zadržimo duže (nameštaj, rasveta, aparati, slike,..), kao i stvari čija funkcija nije određena dužim vremenskim periodom (sitnice, pokloni, ukrasi, kozmetika,..)

Kako sprečiti nered-FENG SHUI

dr Jelena Dejanovska

PRONAĐITE VIŠAK

Kada na ovaj način posmatramo prostor, lako ćemo sagledati šta je u njemu višak. Nameštaj, kućni aparati, vredne slike i ozbiljniji komadi nameštaja predstavljaju osnovu koju ne menjamo često. Međutim razne podne prostirke, vaze, činije, sakupljene časopise, saksije, stolnjake, ukrase i mnoge druge predmete, možemo smatrati promenljivim delom postavke, kojim oplemenjujemo prostor i povremeno nekom zamenom unosimo svežinu.

kako-spreciti-nered

sklad i red u prostoru

DOBRA FENG SHUI NAVIKA DAJE REZULTATE

Da bi sprečili stvaranje nereda potrebno je da kada prvi put primetimo da nam neki predmet nije potreban i da nema opravdanu funkciju, ne razmišljamo mnogo i ne odlažemo trenutak kada ćemo ga se rešiti. Time ćemo stvoriti dobru naviku da prostor uvek držimo urednim i automatski sprečiti stvaranje nereda.

kako-spreciti-nered-trpezarija

trpezarija

Ako se prema prostoru u kom boravimo odnosimo sa pažnjom, stvaramo ambijent u kom boravak postaje prijatan, odnosi su kvalitetni, napredak svakog člana porodice ili poslovnog tima je oslobođen blokada, a zdrav i uspešan život koji postaje očigledan je rezultat uticaja tog prostora.

Još jedan mali savet nije na odmet, izbegavajte mešanje stilova i upotrebu prevelikog broja boja ili nijansi odabrane boje. Odaberite stil koji vam odgovara, napravite osnovu i samo detaljima akcentujte dinamiku u prostoru.

kako-spreciti-nered-dnevni boravak

kako spreciti nered – dnevni boravak

Photo: V.Došen, Pixabay

Saznaj više o programu Feng shui za 2024 & Period 9

Pridruži se našoj metafizičkoj zajednici

Možda će vas i ovo zanimati

FENG SHUI OSNOVE ZA SAMOSTALNO PRAKTIKOVANJE


PRATI BLOG