REŠITE SE SUVIŠNIH STVARI

Strpljenje ima granice

Zašto je za vaš Feng shui dobro rešiti se stvari koje ne koristite poslednje dve godine? 
Kako i zašto se rastati od nekih dragih uspomena?

“Dve godine je sasvim dovoljno za iskazivanje poštovanja prema nekome ko vas zapravo nije dovoljno upoznao, pa vam je poklonio nešto što vam samo smeta”

Rešite se suvišnih stvari - FENG SHUI

dr Jelena Dejanovska

Za dobar Feng shui prostora potrebna je kompletna analiza, ali i u tom slučaju postoji priprema ili prvi korak koji svako može uraditi sam. Kako god da okrenemo, rešenje svakog energetskog zastoja počinje ovim prvim korakom: Rešimo se stvari koje ne koristimo poslednje dve godine!

Zašto baš dve godine? Zato što je to sasvim dovoljan period da prepoznate i odredite funkciju nečemu. Vrlo je jednostavno, ukoliko posle dve godine i dalje ne znate gde da smestite ili kako da upotrebite neki predmet (koji ste na primer dobili na poklon), onda on predstavlja višak u vašem prostoru i trebate da ga se rešite.

SUVIŠNO ILI NE, PITANJE JE SAD

Kako odlučiti šta je suvišno, a šta ne? Postoje slučajevi kada nam je veoma teško da donesemo odluku da nam nešto više nije potrebno i da je postalo višak u našem životu. Najčešće su to sitne uspomene na neke drage ljude koji danas više nisu prisutni u našem životu.

Ovakvi predmeti možda ne zauzimaju velik prostor u fizičkom smislu, ali konstantno šalju informaciju o tome kako nam neka osoba nedostaje i kako smo sada nesrećni. Pokreću nas na tužna razmišljanja.

Rešite se suvišnih stvari - tužne uspomene

Na primer, možda se nekada davno nismo dobro postavili prema svojoj ljubavi, pa se sve nesrećno završilo. Ovakvi predmeti se takođe mogu smatrati viškom, jer nas sputavaju da nastavimo život, oduzimaju dragocenu energiju i drže nas u stanju tuge i žaljenja.

Rešite se suvišnih stvari - kovčeg od jute

POSTAVITE SEBI ROK

Ako i niste u stanju da prelomite i razvežete se od ovakvih predmeta, onda ih makar složite u kutije i odložite u ostavu ili podrum, na neko teže pristupačno mesto. Dajte sebi rok od dve godine do sledećeg otvaranja istih kutija. Videćete da će u međuvremenu nastati velika promena u vama i da vam vrlo verovatno neće biti problem da priznate sebi da su te iste stvari sada za vas postale višak.

Rešite se suvišnih stvari - kutije

Rešite se suvišnih stvari

ŠTA SVE MOŽE BITI VIŠAK

Ukoliko je u pitanju garderoba, trendovi koji se brzo menjaju sami nam ukazuju šta je basic (osnova), a šta treba menjati svake godine. Odluka o suvišnoj garderobi, na osnovu ovog kriterijuma, postaje vrlo laka. Odmah nakon poklanjanja, bacanja ili odlaganja suvišne garderobe, u vašem ormanu će nastati red i prostor će početi da diše.

Rešite se suvišnih stvari i odeće

Rešite se suvišnih stvari i odeće

U svakom domu uvek se nađu stvari kojima je istekao rok trajanja. To može biti kozmetika, lekovi, pa i hrana. Pregledajte svoje zalihe i bacite sve čemu je istekao rok trajanja. Ono što je upotrebljivo, a vama ne treba poklonite.


Možda će vas i ovo zanimati Pronađi višak u svom životu


Pokvarene i polomljene stvari takođe znaju praviti energetski disbalans. Kakvo je rešenje? Ukoliko imate neki pokvaren aparat, pokušajte ga popraviti ili zameniti ispravnim. Ako je to nemoguće, bacite ga. Oslobodite mesto, kako bi što pre mogao stići nov aparat.

Polomljene stvari, kao i napukle ili rasparene, bacite. Osvestite da je prostor oko vas na putu da postane zatrpan i da vi u takvom prostoru ne možete da dišete punim plućima. To će vam dati snage da se pokrenete.

Rešite se suvišnih stvari i odeće -suvišne stvari i odeća

Suvišni i polomljeni predmeti

Zaboravljena obuća u predsoblju i pred ulaznim vratima kuće je glavni ometač ulaska zdrave i sveže energije u dom. Obuću treba držati u cipelarniku, a ulaz i predsoblje trebaju da prikazuju dobrodošlicu, a ne haos.


Možda će vas i ovo zanimati Cipele blokiraju energiju


Photo: Pixabay

NOVOGODIŠNJI POKLONI

Za vas smo pripremili novogodišnje poklone. Pozivamo vas da se prijavite i preuzmete besplatne puškice (cheat sheet) i da odmah nakon toga učestvujete na besplatnom Webinaru – PRIPREMI SE ZA 2023.

FENG SHUI POKLONI 2023
FENG SHUI POKLONI 2023

PROGRAM ZA 2023

Sve o tome šta vas čeka i od čega se treba čuvati u novoj kineskoj godini Vodenog Zeca, koja počinje 22. febjanuara 2023. godine, možete saznati u e-knjizi Pokrenite svoju energiju 2023 ili se možete pridružiti online kursu FENG SHUI 2023 BASIC ili FENG SHUI 2023 PRO na našoj Feng Shui Academy. Za vas smo pripremili mnoštvo saveta koji će vam pomoći da sami primenite Feng shui u svom domu ili poslovnom prostoru i tako stignete do sreće, finansijskog uspeha, prave ljubavi i svega drugog što ste želeli u ovoj godini.

FENG SHUI 2023 KOMPLET E-KNJIGA I E-PLANER
FENG SHUI 2023 KOMPLET E-KNJIGA I E-PLANER

FENG SHUI 2023 PROGRAM
FENG SHUI 2023 PROGRAM

FENG SHUI KURSEVI 2023
FENG SHUI KURSEVI 2023

e-KALENDAR 2023 Feng shui

e-KALENDAR 2023 Feng shui


Ako je došlo vreme za vaše Veliko spremanje života, ovo je prava knjiga za vas! Uz Feng shui formule i pravila koje ćete ovde naći možete samostalno poboljšati Feng shui vašeg prostora za čak 30%

Promenite svoj prostor i promenićete kvalitet svog života. Pogledajte detaljnije šta ćete saznati u knjizi

Formule-za-uredjenje-prostora-eKNJIGA
Feng shui FORMULE za uređenje prostora