Feng shui ELEMENT METAL

PET ELEMENATA I NJIHOVA OBELEŽJA

Da bi uspešno praktikovali Feng shui potrebno je znati nekoliko osnovnih termina.

Šta je Jin, a šta Jang?

Šta predstavlja Pet elemenata i koji su to elementi?

Kako ih prepoznati i izraziti?

Element Metal - FENG SHUI

dr Jelena Dejanovska

Pet elemenata čine elementi: Voda, Drvo, Vatra, Zemlja i Metal. O elementima treba razmišljati kao o karakterima kretanja sadržanim u predmetu. Element Metala poseban je jer postoje dve vrste energije Metala. Prva predstavlja energiju oca (snažnu jang energiju, autoritet, postojanost, snagu i hrabrost karaktera), dok druga predstavlja energiju najmlađe ćerke (radost, zabava, jezero kao simbol mislilačke prirode, otvorenost duha, harizmatičnost, govorništvo). Ono što važi za oba tipa je da je njihov karakter kretanja (usmerenost) ka unutra.

element-metal

figura sačinjena od metala

Metal možemo izraziti u vidu ukrasa, nakita ili odabranih predmeta izrađenih od metala (najbolje srebra ili zlata, što zavisi od potrebe), odličan primer su hvatači vetra koji svojim metalnim zvukom znaju da neutrališu negativne energije u prostoru. Isto tako možemo se poslužiti arhitektonskim rešenjima koja samim oblicima i formama predstavljaju ovaj element. Na primer, polukružna terasa ili kružni prozori nose energiju elementa Metala.

element-metala-hvatači-vetra

metalni hvatači vetra

U donošenju odluka i odabiru boja, predmeta, nameštaja, umetničkih dela i svega ostalog što je potrebno, mogu pomoći osnovne karakteristike elemenata. U ovom tekstu predstavljam vam element Metala.

Feng shui Element Metal

Osnovne boje koje opisuju element Metala su zlatna, srebrna i bela, ali se često koriste i boja slonove kosti i siva. Osobina metala da se može oblikovati omogućava mu da se uobliči u najsavršeniji oblik – oblik kruga. Oblici koji teže krugu kao elipsa, polukrug, lukovi i svodovi takođe nose ovaj karakter kretanja. Brojevi koji opisuju element Metala su 6 i 7.

Metalna ograda od kovanog gvožđa

Metalna ograda od kovanog gvožđa


Ukoliko želite da maksimalno unapredite Feng shui vašeg doma, potrebno je da ispratite energetske promene na detaljnijem, godišnjem nivou. Primenite godišnje Feng shui korekcije u vašem poslovnom prostoru ili na radnom mestu i vladajte energijama oko vas.

Saznaj više o programu Feng shui za 2024 & Period 9

Pridruži se našoj metafizičkoj zajednici

Možda će vas i ovo zanimati

FENG SHUI OSNOVE ZA SAMOSTALNO PRAKTIKOVANJE