EKVILIBRIJUM

Da li ste gospodar svog vremena?

Šta je ekvilibrijum?
Vaš Feng shui ekvilibrijum
Zašto je potrebno stanje ekvilibrijuma i kako ga ostvariti?

dr Jelena Dejanovska

“Ekvilibrijum predstavlja ravnotežu, uravnoteženost, stabilnost. Može se prepoznati u raznim sistemima. Uzmimo da je sistem u kom vlada ekvilibrijum ljudsko biće. Svi mi možemo osetiti ekvilibrijum u trenutku kada ostvarimo psihičku i fizičku ravnotežu, kada nađemo sklad i pravi balans među njima. To je onaj osećaj potpunog mira i sreće, bez uzroka i posledica.”

Vreme kao dimenzija

Recimo da vodite razgovor u kom vas neko pita šta radite? Vi odgovarate – “Prekjuče sam radila to i to…” Sagovornik vas prekida i ponovo pita šta radite? Vi ponovo pokušavate da odgovorite misleći da možda niste shvatili šta sagovornika zanima – “Pa, planirala sam da prekosutra…” Sagovornik vas ponovo prekida i kaže – “Ne pitam te šta si radila prekjuče i šta ćeš raditi prekosutra! Pitam te šta radiš SADA. Gde su tebi četiri dana?!”

Vreme je dimenzija koju smo naučili da posmatramo kao prošlost, sadašnjost i budućnost. Ako na ovaj način posmatramo vreme, tada vrlo brzo na isti način počinjemo da posmatramo i živimo svoj život.

Nije u tome ništa loše, ali u čitavoj postavci krije se jedna velika opasnost, a to je da dopustimo sebi da se “zaglavimo” u vremenu. Kako? Tako što evocirajući stalno događaje iz prošlosti postajemo robovi preispitivanja. Šta bi bilo da sam ovo ili ono uradila, rekla, kupila?

Sa druge strane razmišljajući i praveći neprestano planove za budućnost, možemo se time toliko zaneti da ambicija koju stvaramo postaje suština našeg življenja i razlog nedelanja, odlaganja realizacije zamišljenog.

Ekvilibrijum Feng shui Metafizika Jelena Dejanovska

Razmišljajući i razgovarajući samo o tome šta je bilo ili šta će biti mi zapravo gubimo sadašnji trenutak, a to je jedino što postoji. Ovde i sada. “Ovde i sada” postoji i u ovom trenutku dok čitate, postojalo je i prekjuče i postojaće i prekosutra, ali se uvek događa ovde i sada.

Kako kontrolisati Um?

Relacije i odnosi u vremenskom kontinuumu su razne i povezane su sa sistemom verovatnoće da se nešto dogodi. Šta će se od svega mogućeg dogoditi biramo mi svojom slobodnom voljom isključivo u trenutku koji je “ovde i sada”. Tako kreiramo svoj život.

Uzmimo jednostavan primer u kom ste vi zaglavljeni u prošlosti jer je iza vas propala veza.

Veza je očigledno propala jer nije bila kvalitetna i nisu postojali uslovi da opstane. Međutim, budući da vam je teško da prihvatite tu činjenicu, vi neprestano razmišljate o razlozima, mogućnostima, događajima i zapravo ste stalno u prošlosti.

U realnom životu koji se svakako odvija oko vas (u sadašnjem trenutku) postoji verovatnoća da se pojavi prava osoba sa kojom imate odlične šanse da izgradite čvrst i kvalitetan odnos. Na žalost, ako ste zaglavljeni u prošlosti, vi tu osobu nećete ni primetiti i tako propuštate šansu da kreirate život onako kako bi zaista voleli.

Ekvilibrijum - živeti život ovde i sada

Um je instrument spoznaje, energetska struktura. Kada naučite da svoj um oslobodite od preispitivanja koje dovodi do depresije i ambicija koje vode ka strahu od života, kada uspete da ispraznite svoj um, otvorićete vrata ekvilibrijumu.

Iz ovog stanja smirenog i spokojnog uma lako se ulazi u stanje meditacije odakle je dalje moguće pokrenuti veštinu upravljanja sopstvenim životom.

Ekvilibrijum - živeti život ovde i sada

Feng shui ekvilibrijum

Kada prostor posmatramo kao produžetak nas samih, moguće je postići ekvilibrijum i u njemu. To i jeste posao Feng shui stručnjaka, da posmatra Kasno Nebo i Rano Nebo i da vam ponudi najbolje rešenje za sadašnjost. Analizom sistema verovatnoća koje prostor nudi u smislu energetskog uticaja na vašu ličnu energiju odabira se optimalno rešenje koje će vam služiti kao još jedan alat na putu kreiranja sopstvenog života.

Uživajte u svojoj kreaciji zvanoj ŽIVOT!

Postignite svoj ekvilibrijum

Photo: V.Došen, Pinterest



Ako je došlo vreme za vaše Veliko spremanje života, ovo je prava knjiga za vas! Uz Feng shui formule i pravila koje ćete ovde naći možete samostalno poboljšati Feng shui vašeg prostora za čak 30%

Promenite svoj prostor i promenićete kvalitet svog života. Pogledajte detaljnije šta ćete saznati u knjizi

Formule-za-uredjenje-prostora-eKNJIGA
Feng shui FORMULE za uređenje prostora