Godina vatrenog Petla – 2017.

Šta nas čeka u kineskoj Novoj Godini?

Da li smo spremni za promene koje nailaze?
Koji su povoljni, a koji nepovoljni sektori doma ili poslovnog prostora?

KINESKA NOVA GODINA

4517. kineska Nova godina, godina Jin Vatrenog Petla (Ding You) počinje 28. januara 2017. godine po lunarnom kalendaru. To je dan kada se energije menjaju na godišnjem nivou i kada počinjemo da sesusrećemo sa novim mogućnostima koje one nose.

Neke od mogućnosti su povoljne, dok neke nisu. No, ne treba paničiti jer uz pravilnu primenu Feng shui saveta moguće je negativne energije staviti pod kontrolu i izbeći njihove uticaje. Pozitivne energije je moguće aktivirati i uživati u benefitima koje nude. Da bismo na energije uticali potrebno je poznavati sistem 5 elemenata i njihove cikluse.

Feng shui lekove i aktivatore potrebno je postaviti u određene sektore doma ili poslovnog prostora prvog dana kineske Nove godine, ali je u redu postaviti ih i kasnije u toku godine.

Pre toga potrebno je ukloniti lekove i aktivatore koje smo postavili prethodne godine. Takođe treba pripremiti prostor za novu energiju koja dolazi.

Potrebno je detaljno očistiti prostor:

  • zameniti neispravne aparate ispravnim,
  • popraviti kvarove,
  • podmazati vrata koja škripe,
  • baciti sve nepotrebne i polomljene stvari,
  • oprati prozore,
  • obnoviti kućne zalihe,..

Poželjno je uraditi rekapitulaciju postignutih ciljeva u toku protekle godine i sastaviti spisak planova za narednu godinu. Tako ćemo svesno uticati na pokretanje željenih procesa.

Naravno, kada bude ponoć, dobro je otvoriti sva vrata i prozore doma i pustiti novu energiju da uđe u naš dom.

dr Jelena Dejanovsska kineska Nova godina Vatrenog Petla

dr Jelena Dejanovsska

Kada znamo koji su sektori doma ili poslovnog prostora povoljni i koji nisu, mnogo je lakše sagledati okruženje i postavljanjem lekova i aktivatora balansirati i harmonizovati energije u svakoj prostoriji.

Time 2017. godinu možemo učiniti uspešnom i korisnom za nas. Osim toga dobro je znati kakva energija se nalazi na ulaznim vratima prostora, ali i u samom središtu kuće koje se još naziva “srce doma”.

POVOLJNI I NEPOVOLJNI SEKTORI

Ove godine nepovoljni sektori (u smislu kvaliteta godišnjih zvezda koje će u njima boraviti) su jug, jugozapad, zapad i severozapad. Povoljni sektori su sever, severoistok, istok, jugoistok i centralni sektor.

Na jugu ove godine treba izbegavati bilo kakva lupanja i renoviranja jer se time mogu aktivirati ionako nepovoljne energije koje donose razne vidove nesreća, nezgoda, bolesti i finansijske gubitke.

Efekat koji možete izazvati u rangu je Pandorine kutije. Jedino, ako na jugu imate otvoren prostor ili prostoriju koja je prostrana ili ima velike prozore, možete očekivati finansijske dobitke. Na jugu se u toku 2017. godine nalazi najnepovoljnija od svih energija.

Jugozapad je ugrožen energijom koja može izazvati krađu, prevaru i pljačke, a vrlo je verovatno da iza toga stoje ženske osobe ili organizacije. Na poslovnom planu moguće su smetnje u sklapanju novih poslova i ugovora. Smetnju mogu praviti i ljudi koji namerno ugrožavaju vašu karijeru.

Postoji mogućnost da budete žrtva poslovne politike. Takođe su mogući sukobi u porodici između partnera naročito ako se vaša spavaća soba nalazi u jugozapadnom sektoru. Ova negativnost može uticati i na zdravlje i to tako da se bolesti nadovezuju.

Energija koja će boraviti u zapadnom sektoru donosi konflikte, ogovaranja, svađe i žestoka neslaganja. Ona može izazvati probleme sa zakonodavstvom i pravne sporove. Šteta koju možete imati može ugroziti i vaše zdravlje jer zna dovesti do stanja anksioznosti.

crveni lampioni

crveni lampioni

Severozapadni sektor će u 2017. godini biti pod uticajem veoma opasne i loše energije koja najviše utiče na zdravlje svih koji borave u ovom sektoru. Ova energija posebno je opasna za one koji su već slabog zdravlja jer može pogoršati njihovo stanje.

Trudnice bi takođe trebale izbegavati ovaj sektor jer pomenuta energija može izazvati pobačaj. Sa druge strane ova ista energija je odlična za one koji se bave prodajom nekretnina ili investicijama vezanim za nekretnine.

Na severu će se naći veoma kvalitetna i pozitivna energija koja je pre svega vezana za uspeh u karijeri i to čitave godine. Ukoliko se ova energija aktivira na ispravan način, možete očekivati da vaše poslovne ideje budu prepoznate i prihvaćene od strane kolega i pretpostavljenih. Potom možete da dobijete povišicu ili unapređenje sa tendencijom daljeg statusnog napretka.

Ukoliko se ulazna vrata poslovnog prostora nalaze u ovom sektoru, uz pravilnu aktivaciju, moguće je da će se vaš uticaj i status u društvu značajno povećati.

Severoistočni sektor preporučljiv je za studente i đake i sve one koji naginju akademskom uspehu ili imaju intelektualne težnje. Ovaj sektor povoljan je za pisanje, tako da je za blogere i pisce preporučljivo da aktiviraju ovaj sektor.

Za one koji borave duže u severoistočnoj oblasti doma mogući su neki romantični događaji, pa čak i romantična veza. Ove energije povoljne su za putovanja.

kineski festival

kineski festival

Istočna oblast u 2017. godini obiluje najboljim energijama prosperiteta, pa je stoga preporučljivo ovde boraviti i deo prostora držati aktivnim.

Ovde je dobro započeti nove projekte jer će ih dobra energija podržati da se realizuju i donesu odličnu zaradu. Ovo je godina u kojoj energija prosperiteta ulazi u sektor novca i to obavezno treba iskoristiti.

Ukoliko se nečija ulazna vrata doma ili poslovnog prostora nalaze u ovoj oblasti ili čitava nekretnina gleda u pravcu istoka, vlasnici će osetiti ozbiljan finansijski napredak, ali i benefite na drugim planovima.

Aktiviranje energija u jugoistočnom sektoru važno je za budući prosperitet. Na taj način jačamo dugoročne planove i projekte, ali isto tako i svoju poziciju u društvu i status. U ovom sektoru treba obavljati poslove koji su planirani “na duge staze”.

Centar doma u 2017. godini sa energijom koja tu boravi može postati prava podrška za napredak u karijeri. Ukoliko se pravilno aktivira, ova energija nam može pomoći u pronalaženju dobrog posla ili nam dati snage da prevaziđemo neprijatnosti i probleme na radnom mestu koje imamo. Ova energija bitna je za one koji se nalaze u takmičarskom okruženju jer može pomoći da se stigne do pobede.

Povoljni i nepovoljni sektori za godinu Vatrenog Petla

Povoljni i nepovoljni sektori za godinu Vatrenog Petla

U godini Jin Vatrenog Petla možemo očekivati velike promene, ali takođe i velike napretke u tehnologiji i medicini. Ovo se pokazalo u istoriji u godinama Yin Vatrenog Petla (1957, 1897, 1837) koje su potvrdile ova očekivanja.

Ovo znači da oni koji su u nekom smislu povezani sa medicinom (klasičnom ili alternativnom), kao i oni koji se bave visokim tehnologijama, mogu očekivati velike uspehe i napredak. Za sve ostale važi da mogu doživeti neku vrstu promene. Na primer, ako ste u vezi moguće je venčanje, ako radite posao koji vas iscrpljuje moguće je da ćete naći bolji posao, ako ste dugo planirali neki projekat sada je moguće da ćete krenuti sa realizacijom.

godina Vatrenog Petla

godina Vatrenog Petla

Photo: V.Došen, Pixabay

PRATI BLOG

Lunarni i solarni kalendar

LUNARNI I SOLARNI KALENDAR

Šta nas čeka u kineskoj Novoj Godini? Da li smo spremni za promene koje nailaze? Koji su povoljni, a koji […]

Read More
BaZi & Godišnja prognoza

BAZI & GODIŠNJA PROGNOZA

Šta nas čeka u kineskoj Novoj Godini? Da li smo spremni za promene koje nailaze? Koji su povoljni, a koji […]

Read More
Feng shui vodič 2024

AKTIVIRAJ PROSPERITET U 2024

Šta nas čeka u kineskoj Novoj Godini? Da li smo spremni za promene koje nailaze? Koji su povoljni, a koji […]

Read More
Feng shui za 5 najvažnijih oblasti doma

5 NAJVAŽNIJIH OBLASTI DOMA

Šta nas čeka u kineskoj Novoj Godini? Da li smo spremni za promene koje nailaze? Koji su povoljni, a koji […]

Read More