Feng shui ELEMENT DRVO

Kako prepoznati element Drvo?

Šta su elementi u Feng shui-u?

PET ELEMENATA I NJIHOVA OBELEŽJA

Uređivanje prostora uz upotrebu principa Feng Shui-a zahteva poznavanje nekoliko osnovnih termina. Šta je Jin, a šta Jang? Šta predstavlja Pet elemenata i koji su to elementi? Kako ih prepoznati i izraziti?

Element Drvo - FENG SHUI

dr Jelena Dejanovska

Pet elemenata čine elementi: Voda, Drvo, Vatra, Zemlja i Metal. O elementima treba razmišljati kao o karakterima kretanja sadržanim u predmetu. Na primer, karakter kretanja koji je uzlazan asocira na rast i razvoj i odgovara elementu Drveta.

Recimo da smo rešili da od starih metalnih merdevina napravimo policu. Osim što ćemo u određeni deo prostora uneti određenu količinu metala od kog je naša polica sačinjena, ne smemo zanemariti uspinjući karakter kretanja koji nas upućuje na Jang energiju i element Drveta.

U donošenju odluka i odabiru boja, predmeta, nameštaja, umetničkih dela i svega ostalog što je potrebno, mogu pomoći osnovne karakteristike elemenata. U ovom tekstu predstavljam vam element Drveta.

Feng shui Element Drvo

element Drvo - cveće i biljke

element Drvo – cveće i biljke

Osnovna boja koja opisuje element Drvo je zelena, pridružena boja je svetlo plava, ali ovde spadaju i sve vrste plave i zelene osim mornarsko plave i modre. Uzorci koji najbolje opisuju ovaj element su biljke kao prirodni izraz. Takođe su odgovarajući uzorci koji imaju uzlaznu energiju i oni koji su Jang.

Od biljaka to može biti drveće koje cveta, bambus, trava, mahunasto bilje, plavo cveće, bilje koje obilato raste, bilje koje se širi i izbacuje plodove, kao što je divlja jagoda, i cvet kao što je anemona, ljutić ili mak.

Oblici koji odgovaraju elementu Drveta su oni koji teže visini, na primer, uspravan pravougaonik, a brojevi koji ga opisuju su 3 i 4.


Ukoliko želite da maksimalno unapredite Feng shui vašeg doma, potrebno je da ispratite energetske promene na detaljnijem, godišnjem nivou. Primenite godišnje Feng shui korekcije u vašem poslovnom prostoru ili na radnom mestu i vladajte energijama oko vas.

Saznaj više o programu Feng shui za 2024 & Period 9

Pridruži se našoj metafizičkoj zajednici

Možda će vas i ovo zanimati

FENG SHUI OSNOVE ZA SAMOSTALNO PRAKTIKOVANJE