Feng shui ELEMENT VATRA

Kako prepoznati element Vatre?

Šta su elementi u Feng shuiju?

PET ELEMENATA I NJIHOVA OBELEŽJA

Uređivanje prostora uz upotrebu principa Feng Shui-ja zahteva poznavanje nekoliko osnovnih termina. Šta je Jin, a šta Jang? Šta predstavlja Pet elemenata i koji su to elementi? Kako ih prepoznati i izraziti?

Element Vatra - FENG SHUI

dr Jelena Dejanovska

Pet elemenata čine elementi: Voda, Drvo, Vatra, Zemlja i Metal.. O elementima treba razmišljati kao o karakterima kretanja sadržanim u predmetu. Element Vatre vezuje se za kompasnu direkciju juga, za leto, za podne, za sunce i druge pojmove. Ovo je energija koja privlači pažnju i koja pomaže da stvari sagledavamo onakvim kakve jesu. Takođe je vezana za slavu, pokazivanje i položaj u društvu.

otvoren plamen je predstavnik elementa Vatre

otvoren plamen je predstavnik elementa Vatre

Pođimo od toga da karakter kretanja širenja koji sadrži crvena boja odgovara elementu Vatre. Ukoliko, na primer, odlučimo da u dnevnom boravku postavimo sedeću garnituru crvene boje, može se dogoditi da time unesemo preveliku količinu elementa Vatre. Rezultat će biti požar, a ne toplota! Zaključak je da sa elementom Vatre treba biti pažljiv i odmereno ga koristiti u enterijeru.

crvena boja je predstavnik elementa Vatre

crvena boja je predstavnik elementa Vatre

U donošenju odluka i odabiru boja, predmeta, nameštaja, umetničkih dela i svega ostalog što je potrebno, mogu pomoći osnovne karakteristike elemenata. U ovom tekstu predstavljam vam element Vatre.

crvena boja je predstavnik elementa Vatre

crvena boja je predstavnik elementa Vatre

Feng shui Element Vatra

Osnovna boja koja opisuje element Vatre je crvena, ali ovde spadaju i crvena i purpurna. Svaka nijansa od tamnog do svetlog, na primer, ružičasta, boja ljubičice, lavande i narandžasta, nose ovaj karakter. Što je boja udaljenija od crvene, to je slabija energija Vatre koju nosi. Na primer svetle varijante roze ili plavoljubičasta, mogu se smatrati samo jako slabom vatrom (Jin Vatrom).

Uzorci koji najbolje opisuju ovaj element su svi oni koji daju svetlost i toplotu. Od biljaka to mogu biti sve one koje imaju crvene, ružičaste i purpurne cvetove, kao i bilje crvenog lišća, javorovo drvo, jabukovo drvo, vresak, kao i crveni biber. Oblici koji odgovaraju elementu Vatre su oni koji na pojednostavljen način predstavljaju plamen, sunčev zrak, trougao, a broj koji ga opisuje je 9.

crvena boja je predstavnik elementa Vatre

crvena boja je predstavnik elementa Vatre


Ukoliko želite da maksimalno unapredite Feng shui vašeg doma, potrebno je da ispratite energetske promene na detaljnijem, godišnjem nivou. Primenite godišnje Feng shui korekcije u vašem poslovnom prostoru ili na radnom mestu i vladajte energijama oko vas.

Saznaj više o programu Feng shui za 2024 & Period 9

Pridruži se našoj metafizičkoj zajednici

Možda će vas i ovo zanimati

FENG SHUI OSNOVE ZA SAMOSTALNO PRAKTIKOVANJE