Feng shui frizura – element Vatra

Frizura kao produžetak ličnosti

Koliko toga možemo dobiti kada je frizura koju imamo u potpunosti usklađena sa našom ličnošću? Kada je prilagođena događaju? Kada nam gradi samopouzdanje? Kada privlači poglede i izaziva divljenje?

Od davnina je poznato da je najlepši ukras žene – kosa. Razmišljajući o ovoj poznatoj misli primetila sam da osim ukrasa kosa može biti odličan medij za ekspresiju ličnosti, karaktera, želja, namera,… Kao što uz primenu određenih principa prostor postaje produžetak nas samih, tako i kosa može postati produžetak naše ličnosti. Ono na šta smo navikli su uniformni izrazi, prepoznatljive forme i verovatnoća da nas poistovete sa nekim drugim samo zato što nosimo popularnu frizuru koja spade u kategoriju “must have” ili “must be”. Na žalost ne stoji sve svakome… “Must have” rešenje za sve one koje ne žele da se odreknu svog identiteta i postanu primerak “copy-paste” produkcije današnjice je frizura po Feng Shui-ju! Kakva je to frizura? Frizura po Feng Shui-ju je ona frizura koja je kreirana za vas, jedinstvena, prilagođena vašem karakteru i odgovara samo vama.

Frizura kao produžetak ličnosti - element Vatra

Frizura kao produžetak ličnosti – element Vatra

Kreiranje idealne fizure

Mogućnosti kreiranja i pronalaženja idealne frizure koja će u potpunosti biti u skladu sa nečijom ličnošću i činiti je autentičnom su beskrajne. Nekada je dovoljno odrediti boju i time dati energetsku podršku životnoj energiji osobe. Nekada je poželjno definisati volumen, a nekada je potrebno promeniti čitavu kompoziciju uvođenjem krivudave ili oštre linije. O ovome odlučujem dok razgovaram sa klijentom.

Frizura kao produžetak ličnosti - element Vatra

Frizura kao produžetak ličnosti – element Vatra

Kako do Feng Shui frizure?

Prvi korak čini razgovor sa klijentom koji traje oko sat vremena. Pri ovom prvom susretu klijent se pre svega upoznaje sa mogućnostima koje postoje (na primer, vrlo je važno da li je željena frizura nosiva ili pripada fantaziji, odnosno avangardi). Nakon toga sledi razgovor o tome šta donosi i kakav je to rad na sebi iskazan kroz frizuru. Svaka žena je barem jednom iskusila taj dobar osećaj i samopouzdanje koje može doneti savršena frizura, ali se efekti mogu značajno povećati kada svesno odlučite šta želite postići. Ako je vaš cilj da se posvetite radu na finansijama, onda vam može biti predložena “kornjača” kao tehnika i način nijansiranja. Naravno boja, oblik, tehnika šišanja i mnogi drugi detalji takođe su bitni i zavise i od vaših želja. Ovaj razgovor neophodan je kako bi se jasno odredile potrebe, navike, ali i očekivanja klijenta. Postoje tri osnovna načina na koja frizurom možemo uticati na životnu energiju. Prvi način je vezan za vašu osvnovnu prirodu i energiju, drugi je je vezan za vaš karakter i pokretačku silu koja se skriva ispod spoljne pojave, i treći je vaša lična ekspresija, odnosno kako vas drugi vide i doživljavaju.

Frizura kao produžetak ličnosti - element Vatra

Frizura kao produžetak ličnosti – element Vatra

Nakon toga sledi analiza za koju su potrebni podaci o klijentu, datum i vreme rođenja. U odnosu na proračune određuju se boja, dužina, oblik i konačna forma i sve se završava kreiranjem nekoliko predloga.

Drugi korak je susret sa frizerom i analiza predloženih rešenja. Zajedničkim snagama donosimo odluku o konačnom rešenju.

Treći korak je realizacija.

Frizura kao umetničko delo

Feng Shui je nauka, ali pre toga umetnost. Da bih principe koje koristim za uređenje prostora prenela na jedan sasvim novi medij (kosu) morala sam razmišljati pre svega kao umetnik, ali i kao energetičar. Da bih realizovala prvu frizuru bilo je neophodno pronaći profesionalca koji sa jednakom dozom umetnika u sebi pristupa svom poslu – frizera. Dragutin Marković, vlasnik frizerskog salona DM’s Hairlounge, je frizer kojem u potpunosti verujem i sa kojim imam odličnu saradnju.

FENG SHUI frizure - element Vatra

dr Jelena Dejanovska & Dragutin Marković

Prva frizura po Feng Shui-ju koju vam predstavljamo obeležava jedan od pet elemenata – element Vatre. Ova frizura pripada avangardi i fantaziji i prikazuje ekstrem i potpunu slobodu naše kreacije. Naravno, postoje i nosive frizure (komercijalne) koje su prilagođene svakodnevnim potrebama i koje se mogu održavati van frizerskog salona. O njima će biti više reči u narednim tekstovima.

Photo: V.Došen

Model: Dejana Mrgić

DM’s Hairlounge 

PRATI BLOG

Zid Zelja detalj

ZID ŽELJA ZA DECU

PUT DO USPEHA Pretvorite blokade u prolaze Ostvarite uspeh umesto poraza. Istaknite svoje želje.

Read More
Kako privuci novac novčići u rastu

TOP 5 načina kako privući novac

Feng shui za privlačenje novca Privucite novac – aktivirajte energije Feng shui aktivatori pokreću energiju novca

Read More
Formule-za-uredjenje-prostora-eKNJIGA

FENG SHUI FORMULE za uređenje prostora

Vaše Veliko Spremanje života Ako je došlo vreme za vaše Veliko spremanje života, ovo je prava knjiga za vas!

Read More
Feng shui za Hvatače Snova egipatska mačka u dnevnom boravku

Feng shui za Hvatače snova

Doživite svoje snove Jeste li nekada uhvatili svoj san? Želite da uhvatite san?

Read More