6 PRAKTIČNIH SAVETA ZA FENG SHUI SPAVAĆE SOBE

Akumulacija dobre energije

Feng shui za spavaću sobu
Odmor i opuštanje

Feng shui spavaće sobe izuzetno je bitan. Da bi bili zdravi i spremni za svakodnevne nove zadatke potrebno je da negujemo svoj vitalni Qi (životnu energiju).

Spavaća soba, kao što sam naziv kaže, je prostor u domu namenjen spavanju i odmoru. Spavaća soba u kojoj se osećamo prijatno, a koja pri tom odiše harmonijom i mirom, san je svakog od nas.

Prostorija u kojoj se možemo nakratko odmoriti dremajući ili meditirajući, a u kojoj takođe možemo imati kvalitetan noćni odmor ili pak mesto za intimne trenutke, predstavlja potrebu i ako tu potrebu zadovoljimo imaćemo mogućnost da akumuliramo energiju koja nam je potrebna za svakodnevna dešavanja i aktivnosti.

dr Jelena Dejanovska

dr Jelena Dejanovska

Za dobar feng shui spavaće sobe potrebno je obezbediti pravilnu poziciju i orijentaciju kreveta, odabrati odgovarajuće boje, odrediti prostoriju koja kvalitetom energija koje ima odgovara osobi kojoj je namenjena i još mnogo toga što je posao stručnjaka. No, postoje principi koje svako može primeniti sam, a značajno utiču na optimizovanje energija u spavaćoj sobi.

feng shui spavaća soba

feng shui spavaća soba

Saveti za Feng shui spavaće sobe

  1. Krevet ne sme biti postavljen na liniji vrata. Energije koje stižu sa vrata snažne su i razarajuće za spavača. Ukoliko nema drugog rešenja, vrata treba držati zatvorena u toku spavanja.
  2. Ostaviti dovoljno prostora sa obe strane kreveta da se komotno može prići. Ovo je posebno bitno ukoliko ne želimo samački život. Čak iako trenutno živimo sami, dobro je spavaću sobu urediti za dvoje i time stvoriti predispozicije za realizovanje zajedničkog života.
  3. Bez televizora, kompjutera i ostalih aparata u spavaćoj sobi! Loša navika unošenja aparata koji nam nude zabavu u prostor predviđen za odmor narušava naše zdravlje time što stvara aktivnu energiju koja nikako nije poželjna kada želimo da se odmaramo, te sam odmor ima manji kvalitet. Zračenja aparata, tehnička zračenja, takođe loše utiču na funkciju nervnog i imunološkog sistema.
  4. Ogledala ne smeju biti postavljena tako da se u njima vidi odraz spavača. Ovakvim postavljanjem ogledala generiše se snažna Jang energija koja je odlična kada želimo pojačati neku aktivnost, međutim spavaća soba baš nasuprot zahteva Jin energiju koja je mirna i pasivna. Po verovanju starih Kineza ovako postavljena ogledala izazivaju pojavu drugih ljudi koji se mogu naći između partnera, preljube i druge događaje koji remete harmoničan odnos u vezi.
  5. Držati stvari u paru. Simboličko naglašavanje uvek je dobrodošlo. Možemo za to koristiti ukrasne predmete, jastuke, noćne stočiće, lampe,.. Time jačamo svoju vezu i odnos sa partnerom. Pitanje ega postaje sve manje značajno, a put ka njegovom samoponištenju se otvara, što ostavlja prostora da Kundalini (seksualnu) energiju ne koristimo za hranjenje ega, već za jačanje zajedništva.
  6. Odabrati pozitivne motive na slikama. Vrednost umetničkih dela ogleda se i u tome kako ona utiču na nas. Na žalost, ukoliko smo prostor ukrasili mnoštvom slika koje prikazuju usamljenu devojku kako šeta, devojkom koja sedi sama kraj jezera, jednim konjem koji trči po livadi, mladićem koji sedi na klupi i nekog čeka ili prikazom neke istorijske bitke, onda se ne trebamo čuditi ako živimo sami u raspoloženju koje nije zavidno. Očigledna je poruka koju smo sami kreirali izborom motiva. Da bi ovo promenili potrebno je odabrati prikaze koji asociraju na ljubav, slogu, harmoniju, strast i sreću. Potrebno je odabrati vedre motive i vesele boje. Ovo su poruke koje sami sebi svakodnevno šaljemo, a njihova je uloga da nas ispune snagom, lepotom i pozitivnom energijom, pa samim tim obezbede savršeno mesto za odmor.
feng shui spavaća soba

feng shui spavaća soba

 

Ukoliko želite da samostalno odredite pravce koji su za vas povoljni i da svoj krevet orijentišete u pravcu koji vam omogućava akumulaciju najpovoljnije energije, naučite kako da odredite vaš KUA broj. Primenite Feng shui korekcije u vašoj spavaćoj sobi i vladajte energijama oko vas. Sve o  Feng shui pravcima i određivanju tipova energija možete naći u online MODUL-u KUA BROJ. U online MODUL-u MERENJE KOMPASNIH DIREKCIJA možete naučiti kako da izmerite kompasne direkcije u svom prostoru i nakon toga sa lakoćom primenite savete.

Izračunavanje KUA broja - online trening

Izračunavanje KUA broja – online trening

 

Merenje kompasnih direkcija - online trening

Merenje kompasnih direkcija – online trening

 

Photo: V.Došen, Pixabay

PRATITE YouTube kanal –> 

10 Opštih pravila za Feng shui Spavaće sobe


Ako je došlo vreme za vaše Veliko spremanje života, ovo je prava knjiga za vas! Uz Feng shui formule i pravila koje ćete ovde naći možete samostalno poboljšati Feng shui vašeg prostora za čak 30%

Promenite svoj prostor i promenićete kvalitet svog života. Pogledajte detaljnije šta ćete saznati u knjizi