ŠTA SE KRIJE IZA KULISA ESTETIKE

Feng shui uređenje prostora nije nimalo jednostavan zadatak

Zašto angažujemo Feng shui stručnjake?
Da li znamo šta se nalazi iza kulisa estetike koju često stavljamo u prvi plan?

Pod pretpostavkom da je svako bar jednom pokušao da uredi neki prostor (makar bila to i samo jedna soba) možemo reći da se susreo licem u lice sa problemom estetike. Listajući časopise uz pomoć kojih možemo obrazovati svoj ukus, dolazimo do fantastičnih ideja za uređenje svog prostora, ali u praksi vrlo brzo saznajemo da to nije tako jednostavno.

Najčešći problemi

Najčešći problemi koji se javljaju već na samom početku su pronalaženje odgovarajućeg nameštaja, izbor boja, dekora,.. Odmah potom sledi izvođenje radova kao posebno iskustvo ukoliko se nismo dobro pripremili, a to najčešće jeste slučaj. Međutim, najveći problem uređenja prostora nalazi se iza kulisa estetike i zapravo nije vidljiv. Reč je o slučajevima gde je prostor u estetskom smislu zadovoljio sva naša očekivanja, ali kada se nađemo u njemu mi ne osećamo prijatnost, harmoniju, toplinu doma.

dr Jelena Dejanovska

O čemu se zapravo radi? Osim što je potrebno uložiti veliki trud, novac i znanje u postizanje estetike koja će iz svakoga izvući ono čuveno “Vau!”, poželjno je u isto vreme povesti računa o funkcionalnosti i energetskim uticajima prostora koji uređujemo. Činjenica je da do najboljih rezultata dolazimo kada pre same realizacije imamo jasno definisan plan, kada znamo šta hoćemo i kako to da ostvarimo.

Harmonija i sklad

Prostori koji su uređeni sa osloncem na Feng shui koncept odišu skladom, harmonijom i nekom neobjašnjivom prijatnošću. Estetika se ovde samo podrazumeva i postaje logična posledica dobro postavljenog koncepta, a ne maska iza koje ne stoji ništa ili možda samo jedna praznina. Feng shui koncept nam omogućava da organizujemo najbolje pozicije za postavljanje nameštaja, da odredimo energetske tokove, da odaberemo boje i oblike i sve ostalo što je potrebno, ali tako da se u potpunosti povežemo sa odabranim prostorom i prirodnim zakonima koji vladaju u njemu.

Kako ćemo znati da je Feng shui prostora dobar? Kada je realizacija završena i kada se nađemo u tom prostoru osetićemo veliku prijatnost, osetićemo da pripadamo tom prostoru i on nama. Osetićemo inspiraciju za rad ako je u pitanju poslovni prostor. Osetićemo leptiriće u stomaku ako je u pitanju naš dom.

Pred vama je primer veoma ukusno uređenog poslovnog prostora u Inđiji čija je nova estetika u procesu redizajna dobila oslonac u Feng shui konceptu. Vlasnica, Dragana Injac (fitoterapeut), prepoznala je da u prostoru “nešto nedostaje”.

Izgled poslovnog prostora pre redizajna

sta-se-krije-iza-kulisa-estetike

sta-se-krije-iza-kulisa-estetikesta-se-krije-iza-kulisa-estetike


Kakva promena je nastala nakon oplemenjivanja prostora Feng shui konceptom možemo videti na 3D ilustracijama završenog projekta.

 

 

Galerija slika

sta-se-krije-iza-kulisa-estetike-3D ilustracija

3D ilustracija

sta-se-krije-iza-kulisa-estetike-3D ilustracija sta-se-krije-iza-kulisa-estetike-3D ilustracija sta-se-krije-iza-kulisa-estetike-3D ilustracija sta-se-krije-iza-kulisa-estetike-3D ilustracija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3D dizajn: dr Jelena Dejanovska

Foto: Parigros Photography
DM’s Hairlounge
Makeup Zorica Epifanić

Dragana Injac (fitoterapeut) +381 64 1747734

 

Pratite BLOG

Kako privuci novac novčići u rastu

TOP 5 načina kako privući novac

Feng shui za privlačenje novca Privucite novac – aktivirajte energije Feng shui aktivatori pokreću energiju novca

Read More
Formule-za-uredjenje-prostora-eKNJIGA

FENG SHUI FORMULE za uređenje prostora

Vaše Veliko Spremanje života Ako je došlo vreme za vaše Veliko spremanje života, ovo je prava knjiga za vas!

Read More
Feng shui za Hvatače Snova egipatska mačka u dnevnom boravku

Feng shui za Hvatače snova

Doživite svoje snove Jeste li nekada uhvatili svoj san? Želite da uhvatite san?

Read More
10 znakova nepovoljnog Feng shui-a devojčica ispred kuće

10 ZNAKOVA NEGATIVNOG FENG SHUI-a

Prepoznatljivi simptomi Da li ste pod uticajem Sha Qi? Kakav je vaš Feng shui? Rešite se negativnog Sha Qi!

Read More