Veliko spremanje života

TEK KADA JE TABLA PRAZNA MOŽEMO PISATI PO NJOJ

Nad pitanjem da li je u tuđoj bašti trava zelenija, vredi se zamisliti. Različitost je nešto što nas čini posebnim i autentičnim. Pravo je uživanje sresti nekog ko je drugačiji, ko ima drugačije stavove i senzibilitet.Koliko god bili različiti, uvek možemo prepoznati nešto što može biti zajedničko. Dobre navike su zasigurno jedna od mogućnosti koja je dostupna svakome i u svakoj prilici. Jedna od njih je navika da povremeno napravimo veliko spremanje svog života. Naoružani ovakvom navikom umanjujemo verovatnoću da nešto krene po zlu ili kako nismo planirali, a istovremeno obezbeđujemo sebi siguran alat za čišćenje i eliminaciju smetnji na putu koji kreiramo.

dr Jelena Dejanovska-veliko-spremanje-zivota

dr Jelena Dejanovska

Svako od nas se može naći u situaciji da ne zna gde je nešto ostavio jer je prostor u kom boravi loše organizovao ili još gore, da više nema gde da se ostave stvari jer je prostor pretrpan. U tom trenutku verovatno ćemo se zapitati kako je do takve gužve došlo? Razlozi mogu biti različiti, ali je rezultat uvek isti: pretrpanost i haos svuda oko nas.

Kakav život živim?

Svakodnevna rutina i prevelik broj obaveza mogu nas dovesti do toga da nemamo kada da se bavimo ovakvim stvarima. U nekom drugom slučaju možda pripadamo tipu ljudi koji se vezuje za stvari i teško se odlučuje za opraštanje od uspomena. Ukoliko sebe prepoznajemo u ovome, onda se vredi zamisliti nad drugim pitanjem, a to je: kakav je kvalitet našeg života i kakve mogu biti posledice?
Prostor u kom živimo treba doživeti kao produžetak nas samih. Možemo ga menjati, ulepšavati ili pretrpavati, možemo uticati na njega svakodnevno, ali ne treba zanemariti refleksiju tih promena koja se manifestuje u vidu uticaja tog istog prostora na nas same.

Povezanost čoveka i prostora

Svaki prostor može da se sagleda kao celina čiji delovi utiču na naše zdravlje, kako fizičko, tako i psihičko. Gledano iz ugla Feng Shui-ja ukoliko stvorimo pretrpanost u određenom delu prostora može se dogoditi da zaustavimo tokove energije i time vremenom izazovemo pojavu nekih bolesti ili smetnji kao što su problemi sa vidom, sluhom, govorom ili nekim određenim organom ili ekstremitetom. Nesporazumi koji nekada mogu stići do granice histerije, glavobolje i anksioznosti nisu retka posledica lošeg odnosa prema prostoru koji nazivamo svojim.
Zamislimo na trenutak južni deo svog prostora. Razmislimo šta se u njemu nalazi, šta on prikazuje i kakav utisak ostavlja. Slika koju vidimo je slika koju ostavljamo u javnosti, tako nas drugi vide, ali je takođe povezana sa našim vidom i srcem. Planovi na kojima se negativnost može manifestovati mogu biti razni, ali je zdravlje većini od nas prioritet. Da bismo predupredili pojavu ovakvih loših manifestacija potrebno je balansiranje energija u prostoru koje sledi nakon analize i obuhvata i ovaj segment.
Ono što možemo učiniti sami, a što je svakako savet svakog Feng šui stručnjaka, je veliko spremanje svog života. Kako ovo uraditi?

veliko-spremanje-zivota

veliko spremanje zivota

 

Kako napraviti Veliko spremanje života?

Najbolje je prvo povući paralelu sa događajima u svom životu, na primer, ako smo u emotivnoj vezi kojom nismo zadovoljni šanse da promenimo partnera su umanjene jer je “mesto zauzeto”. Isto tako, ako želimo nova odela, a orman je prepun starih, nećemo imati mesta za odlaganje.
Da bismo uopšte došli u situaciju da oplemenjujemo prostor, moramo ga najpre osloboditi svega suvišnog u skladu sa sopstvenim potrebama i afinitetima i dovesti ga u stanje “tabula rasa”.
Tek kada je tabla prazna možemo ponovo pisati po njoj. Ono što je teško je zastati, razmisliti i doneti odluku šta je suvišno? Pođimo od toga da je promena jedina konstanta i da se svakog trenutka menjamo. Kada to osvestimo, shvatićemo da nešto što je bilo potrebno našem starom “ja”, našem novom “ja” više ne treba.

Veliko spremanje života

Veliko spremanje života

Najbolja mera je promisao o tome šta nismo koristili poslednje dve godine. Ako nešto nismo obukli toliko dugo, šanse da ponovo fasciniramo javnost istim stilom zaista su male. Možda je ipak bolje sav višak lepo spakovati i pokloniti nekome. Ono što nije za poklanjanje, naprosto treba baciti ili odložiti u deo prostora koji energetski ne nosi pozitivnu konotaciju i određen je kao idealno mesto za ostavu ili garderober.
Kada prvi put ovo uradimo može nas obuzeti osećaj težine i tuge, ali vrlo brzo nakon toga sledi radost jer upražnjena mesta sada možemo ispuniti novim stvarima koje su u skladu sa nama ili ih ostaviti praznim i spremnim za nailazeće promene.
Kada jednom prelomimo u sebi i napravimo prvo veliko spremanje života, ostaje nam da se ne uspavamo, već da zadržimo ovo kao dobru naviku koju povremeno upražnjavamo. Time stvaramo odličnu bazu za balansiranje energija u prostoru po principima Feng Shui-ja i tek nakon toga primena Feng Shui-ja dobija svoj pravi smisao i delotvornost.

Veliko spremanje života

Veliko spremanje života

Kineska nova godina je značajna za godišnje promene u balansu energija u prostoru i predstavlja najpreporučljiviji trenutak za veliko spremanje i pripremu prostora za godišnje Feng Shui korekcije. Međutim, svaki trenutak je pravi kada osetimo potrebu za Velikim spremanjem svoga života.

 

Foto: Parigros Photography, Pixabay
DM’s Hairlounge
Makeup Zorica Epifanić

PRATITE BLOG

Kako privuci novac novčići u rastu

TOP 5 načina kako privući novac

Feng shui za privlačenje novca Privucite novac – aktivirajte energije Feng shui aktivatori pokreću energiju novca

Read More
Formule-za-uredjenje-prostora-eKNJIGA

FENG SHUI FORMULE za uređenje prostora

Vaše Veliko Spremanje života Ako je došlo vreme za vaše Veliko spremanje života, ovo je prava knjiga za vas!

Read More
Feng shui za Hvatače Snova egipatska mačka u dnevnom boravku

Feng shui za Hvatače snova

Doživite svoje snove Jeste li nekada uhvatili svoj san? Želite da uhvatite san?

Read More
10 znakova nepovoljnog Feng shui-a devojčica ispred kuće

10 ZNAKOVA NEGATIVNOG FENG SHUI-a

Prepoznatljivi simptomi Da li ste pod uticajem Sha Qi? Kakav je vaš Feng shui? Rešite se negativnog Sha Qi!

Read More