Prostor u kom živimo je ogledalo nas samih

Svako od nas ima neki svoj put i neku svoju sreću

Koliko puta ste poželeli da nekog promenite? Koliko puta ste poželeli da promenite neku situaciju? Koliko puta ste shvatili da je to nemoguće i da jedino što možete jeste da promenite sebe i svoj odnos i stav prema nekome ili nečemu? Koliko možemo da utičemo na svet kojim smo okruženi i kakav je uticaj tog istog prostora na nas?

Putovanje zvano “život”

Svako od nas ima neki svoj put i neku svoju sreću. Neki život vide kao igru, neki kao poteškoću, a neki kao priliku da rade na sebi. Putovanje zvano “život” stoji pred svakim od nas i svako ima priliku da odluči u kom pravcu će ići, kako će se provesti i koliko će sve na tom putu zavisiti od njega (nje).

Oni koji život vide kao mogućnost za sazrevanje, napredak i pozitivnu promenu traže razne načine i tehnike da ostvare svoj cilj. Međutim, pre ili kasnije, svako se sretne sa spoznajom da smo mi deo svega i da je sve deo nas, da je celokupno postojanje nerazdvojivo i da ne postoji ništa “spolja” i van nas.

prostor-u-kom-zivimo-je-ogledalo-nas-samih

Rad na sebi

Osvešćenjem da smo svi deo univerzalne energije koja konstantno menja oblik, kvalitet i karakter, počinjemo da shvatamo da možemo raditi na sebi i tako što ćemo uticati na svoje okruženje. Dovoljno je prihvatiti činjenicu da je naše okruženje naše ogledalo i deo nas. Gledajući na ovaj način, Feng shui dobija svoju pravu ulogu pomoćnika u procesu rada na sebi.

Feng shui prostor u kom boravimo posmatra kao produžetak nas samih u fizičkom, mentalnom i duhovnom smislu. Suština je u tome da primenom Feng shui-a možemo svesno uticati na promenu za koju želimo da se dogodi, tako što ćemo čitav ili neki deo prostora (koji posmatramo kao produžetak nas samih) urediti u skladu sa svojim potrebama i željama.

Ovo ne znači da će se naše želje jednovremeno ostvariti po principu “čarobnog štapića”. Ne, stvari ne funkcionišu tako. Time ćemo na mentalnom nivou pokrenuti proces koji će se vremenom realizovati sa maksimalnim rezultatima koji su za nas mogući.

Svi imamo različite lične potencijale, a uloga Feng shui-a je da nam pomogne da ih razvijemo do maksimuma tako što ćemo putem okruženja uticati na njih. Cilj svakog od nas je da pokrene sebe kako bi uživao u benefitima koji su mogući.

Ljubav prema sebi

Prostor u kom živimo i boravimo jeste naše ogledalo. Onako kako se mi odnosimo prema njemu, tako će i prostor uticati na nas. Zato je potrebno voleti svoj dom, uživati u njemu, doterivati ga i stalno ga puniti lepim emocijama i mislima. One ostaju tu, zabeležene u prostoru i stvarima vraćajući nam poruku koju smo sami poslali.

Photo Pixabay


Saznaj više o programu Feng shui za 2024 & Period 9

Pridruži se našoj metafizičkoj zajednici