SLANA VODA – FENG SHUI LEK

 

ŠTA je slana voda u Feng shui-u?

KAKO se koristi slana voda?

KADA se koristi slana voda?

“Slana voda je Feng shui lek koji prečišćava i apsorbuje negativnu energiju ostavljajući za sobom svežu i čistu energiju”

dr Jelena Dejanovska

Od davnina se so koristi u raznim ritualima čišćenja i pročišćenja. Ovaj dragoceni mineral se zbog svojih svojstava često koristi u različitim tretmanima i masažama tela, ali se isto tako koristi i kada je potrebno pročistiti prostor (koji je produžetak našeg tela). So ima sposobnost da apsorbuje negativnu energiju i što je još interesantnije, da tu istu energiju pročisti ostavljajući u vašem okruženju svežu i čistu energiju.

 Kada se koristi slana voda?

kristali soli - Feng shui slana voda

kristali soli – Feng shui slana voda

Slana voda se koristi kao Feng shui lek kada je potrebno kontrolisati i neutralisati potencijalne negativne efekte godišnjih energetskih promena u prostoru (domu ili kancelariji). Godišnje energetske promene izračunavaju se putem Letećih zvezda i kao što sam naziv kaže u pitanju je promena energija u vašem domu ili kancelariji koja se događa svake godine. Samim tim slanu vodu je potrebno svake godine postaviti na drugu poziciju određenu proračunima. Postavljanjem ovakvog Feng shui leka zaštitićete sebe i svoju porodicu od bolesti, nezgoda i nesrećnih slučajeva, ili barem umanjiti mogućnost da se one dogode.

Napravite sami svoju slanu vodu

Da biste napravili svoju slanu vodu potrebno vam je sledeće:

  • So (visokokvalitetna kamena so)
  • Činija (staklena, porcelanska ili metalna)
  • 6 kineskih novčića (mesinganih)
  • Voda (da ispuni ¾ činije)
  • Zaštitna prostirka ili postolje

kineski novčić

 

Napunite činiju solju, pa na vrh poređajte 6 kineskih novčića okrenutih Jang stranom ka gore (strana sa ispisanim kineskim znakovima). Dodajte vodu dok ne ispunite činiju do vrha. Postavite činiju sa slanom vodom na zaštitnu prostirku ili postolje na potrebno mesto.

Feng shui lek – Slana voda

Kako se koristi slana voda?

Uobičajeno je da se slana voda postavlja i menja jednom godišnje, međutim ako primetite da kristali soli prelivaju preko ivica činije znaćete da je vreme da postavite novu slanu vodu jer u vašem prostoru ima mnogo negativnih energija. Ako je ovo vaš slučaj zamenite slanu vodu novom i nekoliko puta u toku godine.

kristali soli - Feng shui slana voda

kristali soli – Feng shui slana voda

Slanu vodu ne morate postaviti tako da bude vidljiva, možete je staviti iza neke komode, TV aparata, saksije ili nekog drugog većeg predmeta koji će je zakloniti od pogleda, ali je nemojte zatvarati. Slana voda mora se držati na otvorenom, nikako u nekom plakaru vaše kuhinje ili ormanu u spavaćoj sobi.

Ako vas zanima gde je najbolje postaviti slanu vodu u toku 2018. godine Zemljanog Psa, pridružite nam se na ONLINE SEMINAR-u i u Paketu koji je pripremljen za vas saznajte sve o postavljanju Feng shui lekova i aktivatora. Uz 160 minuta video treninga dobićete skripte, Bonus treninge i knjigu koji će vas voditi i pomoći da Feng shui vašeg doma ili poslovnog prostora postane vaša prava podrška u životu, alat koji će pokrenuti vašu energiju!

Online seminar – online trening

Online seminar – online trening

 

Photo: V.Došen, Pixabay, Freepik

PRATI BLOG

10 znakova nepovoljnog Feng shui-a

10 ZNAKOVA NEGATIVNOG FENG SHUI-a

  Prepoznatljivi simptomi. Da li ste pod uticajem Sha Qi? Kakav je vaš Feng shui? Rešite se negativnog Sha Qi!

Read More
Lideri-Fengshui

KAKO POSTATI LIDER UZ FENG SHUI

BaZi otkriva – Feng shui pokreće. Liderstvo kao misija. Kakvi lideri postoje? Lideri stvaraju lidere.

Read More
PlemenitiLjudi

PLEMENITI LJUDI

Ko su vaši plemeniti ljudi? Ba Zi otkriva – Feng shui pokreće Pomoć plemenitih ljudi Kako pronaći plemenite ljude?

Read More
FENG SHUI STRATEGIJA

FENG SHUI STRATEGIJA

Šta je Feng shui strategija? Kosmičko Trojstvo Upravljanje sopstvenim životom

Read More