REŠITE SE SUVIŠNIH STVARI

Zašto je za vaš Feng shui dobro rešiti se stvari koje ne koristite poslednje dve godine? Kako i zašto se rastati od nekih dragih uspomena?

“Dve godine iskazivanja poštovanja prema nekome ko vas zapravo nije dovoljno upoznao (pa vam je poklonio nešto što vam samo smeta) je sasvim dovoljno.”

Rešite se suvišnih stvari - FENG SHUI

dr Jelena Dejanovska

Za dobar Feng shui prostora potrebna je kompletna analiza, ali i u tom slučaju postoji priprema ili prvi korak koji svako može uraditi sam. Kako god da okrenemo, rešenje svakog energetskog zastoja počinje ovim prvim korakom: Rešimo se stvari koje ne koristimo poslednje dve godine! Zašto baš dve godine? Zato što je to sasvim dovoljan period da prepoznate i odredite funkciju nečemu. Vrlo je jednostavno, ukoliko posle dve godine i dalje ne znate gde da smestite ili kako da upotrebite neki predmet (koji ste na primer dobili na poklon), onda on predstavlja višak u vašem prostoru i trebate da ga se rešite.

SUVIŠNO ILI NE, PITANJE JE SAD

Kako odlučiti šta je suvišno, a šta ne? Postoje slučajevi kada nam je veoma teško da donesemo odluku da nam nešto više nije potrebno i da je postalo višak u našem životu. Najčešće su to sitne uspomene na neke drage ljude koji danas više nisu prisutni u našem životu. Ovakvi predmeti možda ne zauzimaju velik prostor u fizičkom smislu, ali konstantno šalju informaciju o tome kako nam neka osoba nedostaje, kako smo sada nesrećni jer se možda nekada davno nismo dobro postavili prema svojoj ljubavi, pa se sve nesrećno završilo. Ovakvi predmeti se takođe mogu smatrati viškom, jer nas sputavaju da nastavimo život, oduzimaju dragocenu energiju i drže nas u stanju tuge i žaljenja.

Ako i niste u stanju da prelomite i razvežete se od ovakvih predmeta, onda ih makar složite u kutije i odložite u ostavu ili podrum, na neko teže pristupačno mesto. Dajte sebi rok od dve godine do sledećeg otvaranja istih kutija. Videćete da će u međuvremenu nastati velika promena u vama i da vam vrlo verovatno neće biti problem da priznate sebi da su te iste stvari sada za vas postale višak.

Ukoliko je u pitanju garderoba, trendovi koji se brzo menjaju sami nam ukazuju šta je basic (osnova), a šta treba menjati svake godine. Odluka o suvišnoj garderobi, na osnovu ovog kriterijuma, postaje vrlo laka. Odmah nakon poklanjanja, bacanja ili odlaganja suvišne garderobe, u vašem ormanu će nastati red i prostor će početi da diše.

U svakom domu uvek se nađu stvari kojima je istekao rok trajanja. To može biti kozmetika, lekovi, pa i hrana. Pregledajte svoje zalihe i bacite sve čemu je istekao rok trajanja. Ono što je upotrebljivo, a vama ne treba poklonite.

Pokvarene i polomljene stvari takođe znaju praviti energetski disbalans. Kakvo je rešenje? Ukoliko imate neki pokvaren aparat, pokušajte ga popraviti ili zameniti ispravnim. Ako je to nemoguće, bacite ga. Oslobodite mesto, kako bi što pre mogao stići nov aparat. Polomljene stvari, kao i napukle ili rasparene, bacite. Osvestite da je prostor oko vas na putu da postane zatrpan i da vi u takvom prostoru ne možete da dišete punim plućima. To će vam dati snage da se pokrenete.

Zaboravljena obuća u predsoblju i pred ulaznim vratima kuće je glavni ometač ulaska zdrave i sveže energije u dom. Obuću treba držati u cipelarniku, a ulaz i predsoblje trebaju da prikazuju dobrodošlicu, a ne haos.

Photo: Pixabay

PRATITE BLOG

10 znakova nepovoljnog Feng shui-a

10 ZNAKOVA NEGATIVNOG FENG SHUI-a

  Prepoznatljivi simptomi. Da li ste pod uticajem Sha Qi? Kakav je vaš Feng shui? Rešite se negativnog Sha Qi!

Read More
Lideri-Fengshui

KAKO POSTATI LIDER UZ FENG SHUI

BaZi otkriva – Feng shui pokreće. Liderstvo kao misija. Kakvi lideri postoje? Lideri stvaraju lidere.

Read More
PlemenitiLjudi

PLEMENITI LJUDI

Ko su vaši plemeniti ljudi? Ba Zi otkriva – Feng shui pokreće Pomoć plemenitih ljudi Kako pronaći plemenite ljude?

Read More
FENG SHUI STRATEGIJA

FENG SHUI STRATEGIJA

Šta je Feng shui strategija? Kosmičko Trojstvo Upravljanje sopstvenim životom

Read More