BILJKE KOJE ŠTITE OD “ELEKTROSMOGA”

Energetsko čišćenje prostora od tehničkog zračenja
Koji su izvori “elektrosmoga”?
Koje su posledice izlaganja tehničkom zračenju?
Postoji li lek?

 

Zračenja kojima su izložena sva živa bića na planeti mogu se podeliti na blagotvorna i štetna. Tehničko zračenje pripada štetnom veštačkom zračenju koje nastaje kao posledica ljudskih delatnosti.

dr Jelena Dejanovska

 

Odakle stiže “elektrosmog”

Izvori tehničkog zračenja su razni aparati, otvorene utičnice, dalekovodi, mobilni telefoni, bežična tehnologija,.. Ima ih zaista mnogo, a ono što im je zajedničko je nevidljivi oblik zagađenja koji se naziva “elektrosmog”. Možete i sami u svom okruženju prepoznati mnoge zagađivače samo dok se osvrnete oko sebe.

Posledice izlaganja

Preterano izlaganje tehničkom zračenju vremenom može dovesti do glavobolje, nesanice, bolova u sinusima, povraćanja, a nekada se od prekomernog zadržavanja ispred ekrana kompjutera mogu pojaviti mladeži i fleke po licu. Koliko dugo u toku dana sedite ispred računara? Koliko dugo ste svakodnevno izloženi WiFi-u?

Lek i zaštita

Postoje biljke za koje se smatra da štetna zračenja aparata upijaju i koriste za svoje metaboličke procese. Odaberite neku od sledećih biljaka i postavite je pored računara. Vrlo brzo ćete primetiti kako buja. Time ćete postići dve stvari, zaštitićete sebe od štetnog zračenja ekrana i ukrasićete svoj radni prostor.

Difenbahija

 

Filadendron

 

Peperomijum

 

Spatifilum (mirni ljiljan)

 

Ukoliko ne možete naći neku od predloženih biljaka, možda vam odgovara kaktus? Njegova je osobina da oslabljuje štetna zračenja tako što ih raspršuje.

 

Aloja je još jedan predlog, ali ako je izlažete “elektosmogu” nije preporučljivo dalje je upotrebljavati.

 

Photo: Pixabay

PRATI BLOG

SOBA SA POGLEDOM

Kako otvoriti svoje vidike? Kako jasnije sagledati svoje mogućnosti?

Read More

ELEMENT ZEMLJA

PET ELEMENATA I NJIHOVA OBELEŽJA – ELEMENT ZEMLJA Šta predstavlja Pet elemenata i koji su to elementi? Kako prepoznati i […]

Read More

ELEMENT METAL

PET ELEMENATA I NJIHOVA OBELEŽJA Uređivanje prostora uz upotrebu principa Feng Shui-ja zahteva poznavanje nekoliko osnovnih termina. Šta je Jin, […]

Read More

BILJKE KOJE ŠTITE OD “ELEKTROSMOGA”

Energetsko čišćenje prostora od tehničkog zračenja Koji su izvori “elektrosmoga”? Koje su posledice izlaganja tehničkom zračenju? Postoji li lek?   […]

Read More