KUTAK NOVCA

“Zlatna kočija” u 2017. godini

Kao i za bilo koji takozvani “kutak” koji se pominje u popularnoj literaturi, tako i za novac ne možemo grubo reći da postoji stalno određen deo prostora koji predstavlja “kutak novca”. Bilo bi bi zaista divno kada bi smo samo uređenjem jugoistočnog sektora mogli postići da na nas padne kiša novca i poslovnog uspeha, ali na žalost ovo nije pravi put.

dr Jelena Dejanovska

Put do uspeha

Najpre treba znati da se uređenjem prostora ne pokreću magične formule koje ispunjavaju naše želje, već se stvara adekvatno okruženje u kom se aktiviraju potencijali, prostora i nas samih. Tek sa aktiviranim ili pojačanim potencijalima mi sebe možemo dovesti u stanje u kom primećujemo poslovne prilike, reagujemo na ispravan način, pokrećemo se i angažujemo u potrebnom smislu i otvaramo put ka uspehu na razne načine, koji dalje zavise od nas.

 

Kako naći “zlatnu kočiju”?

Energije u prostoru koje su naklonjene bogatstvu i prosperitetu nisu statične i ne aktiviraju se tako što ćemo napraviti neku maštovitu ikebanu ili neki drugi sujeverni aranžman i postaviti ga na jugoistok. Promene se najčešće posmatraju na godišnjem nivou. Konkretno 2017. godine ova vrsta energije koja je vezana za finansije nalazi se na istoku i najbolje se aktivira tako što se u njoj boravi. Na primer, ukoliko neko obavlja posao od kuće bilo bi odlično kada bi radni sto mogao postaviti u istočni deo doma, ali je sasvim u redu i dovoljno ovaj sektor rasteretiti masivnog nameštaja i bilo kakvog viška stvari, učiniti ga funkcionalnim i boraviti ovde.

Aktivirajmo potencijale

Ova godina posebna je jer dolazi do preklapanja energije novca sa pravcem prosperiteta, što će se ponovo dogoditi tek za skoro deceniju. Zato treba iskoristiti ove potencijale i svesno ostvariti benefite u finansijskom smislu. Najmanje što svako može učiniti za aktivaciju ovih energija je postavljanje mobila, jačeg osvetljenja ili zdrave biljke u deo doma ili poslovnog prostora koji se nalazi na istoku. Crassula ovata (drvo novca) odličan je izbor jer simbolički označava akumulaciju novca i bogatstva. Laka je i zahvalna za održavanje, a takođe predstavlja prepoznatljiv Feng shui simbol. Ipak, maksimalna akumulacija bogatstva sledi tek ako istočni sektor maksimalno koristimo.

Sam dekor, boje, oblici, nameštaj, zatim odabir funkcije prostora i ostali detalji koji su predviđeni da čine stalnu postavku određuju se na osnovu dublje analize rasporeda energija u prostoru i posao su stručnjaka. Svaki prostor ima svoj raspored i kvalitet energija, a koliko ćemo benefita imati od nekog prostora zavisi od toga koliko je naša lična energija (vitalni Či) usklađena sa odabranim prostorom.

Photo: V. Došen, Pixabay

PRATI BLOG

ELEMENT METAL

PET ELEMENATA I NJIHOVA OBELEŽJA Uređivanje prostora uz upotrebu principa Feng Shui-ja zahteva poznavanje nekoliko osnovnih termina. Šta je Jin, […]

Read More

BILJKE KOJE ŠTITE OD “ELEKTROSMOGA”

Energetsko čišćenje prostora od tehničkog zračenja Koji su izvori “elektrosmoga”? Koje su posledice izlaganja tehničkom zračenju? Postoji li lek?

Read More

EKVILIBRIJUM

Da li ste gospodar svog vremena? Šta je ekvilibrijum? Zašto je potrebno stanje ekvilibrijuma? Kako ga ostvariti?

Read More

MALI STAN U HOTELSKOM STILU

Kako stan prilagoditi svojim potrebama? Kako postići komforan ambijent u maloj kvadraturi? Kako mali stan može biti funkcionalan? Kako stan […]

Read More