UKLONIMO UZROKE – REŠIĆEMO POSLEDICE

Svaki prostor, bilo da u njemu živimo, radimo, učimo ili odmarmo, pokazuje našu kulturu življenja. Zapravo, vrlo je lako sagledati koliko smo spremni da uložimo u kvalitet svog života kao pojedinca, ali i koliko smo svesni svog uticaja na celokupno društvo, budući da predstavljamo njegov deo. Upravo srazmerni našem trudu su i rezultati koje možemo očekivati.

Život u haosu

Neretko se dešava da zateknemo sebe u haosu, kašnjenju, neočekivanim problemima i preprekama, a onda kao da sve to već nije strašno, stiže iznenadan poziv i mi čujemo pretnju da ćemo ostati bez posla. U nameri da podelimo muku sa partnerom, hitno ga zovemo, ali slušalicu podiže nepoznata osoba?! Očajni, trčimo do automobila kako bi stigli da odnesemo šefu projekat u roku, ali shvatamo da je pauk upravo odneo automobil. Dajemo poslednji novac za taxi, ali od saobraćajne gužve nemoguće je probiti se..

Kada se nakon niza ovakvih događaja konačno nađemo u svom domu, možda nije loše osvrnuti se oko sebe i razmisliti o tome koliko smo zapravo zaslužni za stvari koje nam se događaju. Naravno da jedini uzrok ne možemo tražiti u uticaju okruženja, ali delovanje kako na fizičkom tako i na duhovnom i mentalnom nivou može biti posmatrano kao posledica našeg odnosa i uticaja na to isto okruženje, što predstavlja deo kulture življenja.

Dijagnostifikovanje problema

Feng shui kao instrument kojim se služimo u dijagnostifikovanju uzroka može pomoći da kontrolišemo probleme i usmeravamo potencijale koje nam nudi prostor u kom obitavamo. Vratimo se na kratko u prethodno opisanu situaciju. Dakle, sedimo očajni i razmišljamo: Zašto se ovo meni stalno dešava? Zašto je partner otišao kad smo dali sve od sebe da veza uspe? Šta je to što ga tamo privlači? Da li smo mogli nešto da uradimo da do ovoga ne dođe? Razmišljajući o posledicama, koje su sada evidentne, počinjemo da razmišljamo o uzrocima koji su do takvih posledica doveli. To je jedini ispravan način razmišljanja. Ako uklonimo uzroke – rešićemo posledice.

Energije utiču na nas

U pomenutom slučaju velika je verovanoća da je u pitanju dom u kom preovlađuje Jin (ženska) energija, a koji se još naziva “ukleta kuća”. U tako koncipiranom okruženju bilo kom muškarcu je nemoguće da izdrži duže od nekoliko meseci jer je energija prostora dominantno ženska i istiskuje ga. Lek je u korigovanju i balansiranju Jin i Jang energije u prostoru. Takođe je moguće da je uzrok kvalitet energija spavaće sobe koji utiče na pojavu neverstva. Nakon određenog perioda provedenog u ovakvim energijama, prilike za neverstvo znaju se pojavljivati veoma često. U tom slučaju vrlo je lekovito u ovom delu prostora napraviti radnu sobu. Time se isti potencijal može upotrebiti u drugu svrhu, sprečiti neželjena posledica i otvoriti put poslovnim prilikama.

Kako koristiti potencijale

Uzroci mogu biti razni i vezani su za potencijale koje zadati prostor ima. Posledice ne moraju biti samo negativne. To zavisi od nas. Od našeg stepena osvešćenja kulture življenja zavisi da li ćemo, i kako ćemo koristiti te potencijale. Svaki prostor treba posmatrati kao produžetak našeg bića. Svaki deo tog prostora vezan je za neki deo našeg tela ili za neku od sfera našeg života. Ako smo ovoga svesni, onda nam je jasno da manifestacije našeg života umnogome zavise od toga koliko smo spremni da utičemo na njihove uzroke.

 

Photo: Parigros, Pixabay

Makeup: Zorica Epifanić

frizerski studio DM’Hairlongue

PRATI BLOG

ELEMENT ZEMLJA

PET ELEMENATA I NJIHOVA OBELEŽJA – ELEMENT ZEMLJA Šta predstavlja Pet elemenata i koji su to elementi? Kako prepoznati i […]

Read More

ELEMENT METAL

PET ELEMENATA I NJIHOVA OBELEŽJA Uređivanje prostora uz upotrebu principa Feng Shui-ja zahteva poznavanje nekoliko osnovnih termina. Šta je Jin, […]

Read More

BILJKE KOJE ŠTITE OD “ELEKTROSMOGA”

Energetsko čišćenje prostora od tehničkog zračenja Koji su izvori “elektrosmoga”? Koje su posledice izlaganja tehničkom zračenju? Postoji li lek?

Read More

EKVILIBRIJUM

Da li ste gospodar svog vremena? Šta je ekvilibrijum? Zašto je potrebno stanje ekvilibrijuma? Kako ga ostvariti?

Read More