UKLONIMO UZROKE – REŠIĆEMO POSLEDICE

Feng shui kontroliše uzroke i štiti nas od posledica problema
Svaki prostor, bilo da u njemu živimo, radimo, učimo ili odmarmo, pokazuje našu kulturu življenja.

“Zapravo, vrlo je lako sagledati koliko smo spremni da uložimo u kvalitet svog života kao pojedinca, ali i koliko smo svesni svog uticaja na celokupno društvo, budući da predstavljamo njegov deo. Upravo srazmerni našem trudu su i rezultati koje možemo očekivati”

 

dr Jelena Dejanovska

dr Jelena Dejanovska

Život u haosu

Neretko se dešava da zateknemo sebe u haosu, kašnjenju, neočekivanim problemima i preprekama, a onda kao da sve to već nije strašno, stiže iznenadan poziv i mi čujemo pretnju da ćemo ostati bez posla. U nameri da podelimo muku sa partnerom, hitno ga zovemo, ali slušalicu podiže nepoznata osoba?! Očajni, trčimo do automobila kako bi stigli da odnesemo šefu projekat u roku, ali shvatamo da je pauk upravo odneo automobil. Dajemo poslednji novac za taxi, ali od saobraćajne gužve nemoguće je probiti se..

Kada se nakon niza ovakvih događaja konačno nađemo u svom domu, možda nije loše osvrnuti se oko sebe i razmisliti o tome koliko smo zapravo zaslužni za stvari koje nam se događaju. Naravno da jedini uzrok ne možemo tražiti u uticaju okruženja, ali delovanje kako na fizičkom tako i na duhovnom i mentalnom nivou može biti posmatrano kao posledica našeg odnosa i uticaja na to isto okruženje, što predstavlja deo kulture življenja.

Feng shui i dijagnostifikovanje problema

Feng shui kao instrument kojim se služimo u dijagnostifikovanju problema i njihovih uzroka može pomoći da kontrolišemo probleme i usmeravamo potencijale koje nam nudi prostor u kom obitavamo. Vratimo se na kratko u prethodno opisanu situaciju. Dakle, sedimo očajni i razmišljamo: Zašto se ovo meni stalno dešava? Zašto je partner otišao kad smo dali sve od sebe da veza uspe? Šta je to što ga tamo privlači? Da li smo mogli nešto da uradimo da do ovoga ne dođe? Razmišljajući o posledicama, koje su sada evidentne, počinjemo da razmišljamo o uzrocima koji su do takvih posledica doveli. To je jedini ispravan način razmišljanja. Ako uklonimo uzroke – rešićemo posledice.

Feng shui dijagnostifikovanje problema

dijagnostifikovanje problema

Energije utiču na nas

U pomenutom slučaju velika je verovanoća da je u pitanju dom u kom preovlađuje Jin (ženska) energija, a koji se još naziva “ukleta kuća”. U tako koncipiranom okruženju bilo kom muškarcu je nemoguće da izdrži duže od nekoliko meseci jer je energija prostora dominantno ženska i istiskuje ga. Lek je u korigovanju i balansiranju Jin i Jang energije u prostoru. Takođe je moguće da je uzrok kvalitet energija spavaće sobe koji utiče na pojavu neverstva. Nakon određenog perioda provedenog u ovakvim energijama, prilike za neverstvo znaju se pojavljivati veoma često. U tom slučaju vrlo je lekovito u ovom delu prostora napraviti radnu sobu. Time se isti potencijal može upotrebiti u drugu svrhu, sprečiti neželjena posledica i otvoriti put poslovnim prilikama.

Kako koristiti Feng shui potencijale

Uzroci mogu biti razni i vezani su za potencijale koje zadati prostor ima. Posledice ne moraju biti samo negativne. To zavisi od nas. Od našeg stepena osvešćenja kulture življenja zavisi da li ćemo, i kako ćemo koristiti te potencijale. Svaki prostor treba posmatrati kao produžetak našeg bića. Svaki deo tog prostora vezan je za neki deo našeg tela ili za neku od sfera našeg života. Ako smo ovoga svesni, onda nam je jasno da manifestacije našeg života umnogome zavise od toga koliko smo spremni da utičemo na njihove uzroke.

Ukoliko želite da se pravovremeno zaštite od uticaja negativnih energija u prostoru, potrebno je da ispratite energetske promene na detaljnijem, godišnjem nivou. Primenite godišnje Feng shui korekcije u vašem poslovnom prostoru ili na radnom mestu i vladajte energijama oko vas. Sve o godišnjim Feng shui korekcijama i  mnoštvo saveta o kontroli negativnosti u godini Zemljanog Psa Možete naći u online MODUL-u NEGATIVNOSTI

Feng shui za zaštitu od Negativnosti – online trening

Feng shui za zaštitu od Negativnosti – online trening

 

Photo: Parigros, Pixabay

Makeup: Zorica Epifanić

frizerski studio DM’Hairlongue

PRATI BLOG

Zelim da se udam 003

ŽELIM DA SE UDAM, ALI BOGATO!

Šta je brak? Kada je pravi trenutak za brak? Ba Zi otkriva vaše potencijale. Gde je tu ljubav?

Read More
Uticaj okruzenja 007

UTICAJ OKRUŽENJA

Okruženje – faktor koji utiče na vaš Feng shui

Read More
NaslovnaBaZi

Feng shui & BaZi

Umetnost življenja Dizajnirajte svoju sudbinu Budite gospodar svog života Iskoristite svoje potencijale Izbegnite prepreke u životu Postignite elegantno svoje ciljeve

Read More
Ariomaterapija i Feng shui

AROMATERAPIJA i Feng shui

Aromaterapija povoljno utiče na Feng shui vašeg doma Potrebno vam je opuštanje? Želite da ispunite prostor dobrom energijom?

Read More