FENG SHUI PROMENE I GODIŠNJE KOREKCIJE

DM’s Hairlounge – frizerski salon koji godinama primenjuje Feng shui pravila..

Uređenje prostora može biti kao zapleteno klupče, ali može biti i zategnuta struna po kojoj samo treba povući gudalom. Sve zavisi od toga kako pristupamo zadatku. Ako primetimo da često pokušavamo da uredimo svoj prostor, a rezultati nikako da izazovu “vau!” efekat, ako smo ipak kupili sofu koja nas je toliko oduševila, ali smo shvatili da se nikako ne uklapa u postojeći enterijer čim je zauzela svoje kraljevsko mesto u dnevnoj sobi, ako nismo u situaciji da previse eksperimentišemo, ako posao kojim se bavimo, pored sveg truda, nikako da da očekivane rezultate,.. U svim ovim slučajevima, i mnogim drugim, vreme je da se poslužimo dostupnim znanjima i organizujemo prostor po određenim pravilima.

Da bi postigli energetski balans u prostoru, potrebno je odrediti mnogo toga. Jedna od bitnih stvari je kvalitet energija koje prostor nosi u datom trenutku, ali i uticaj promena kvaliteta tih energija koje se vremenom dešavaju. Stoga je najpre potrebno stvoriti osnovu koju je potom dovoljno održavati u skladu sa promenama na godišnjem nivou. Kako teorija izgleda kada se realizuje u praksi možemo videti ako zavirimo u frizerski salon DM’s Hairlounge u Zrenjaninu, gde je feng šui i energetsko uređenje prostora urađeno 2012. godine. Nakon toga svake godine u vreme nastupanja promena (a to je pomerljivi datum kineske nove godine), u salonu je urađeno renoviranje prostora u skladu sa predstojećim promenama, a zatim space clearing-energetsko čišćenje od negativnih zapisa i harmonizovanje energija u prostoru. Naravno, ovakve korekcije moguće je uraditi bilo kada u toku godine, ali je najbolje pripremiti se na vreme.

Kao i prethodnih godina neke korekcije izvedene su na simboličkom nivou postavljanjem figura, slika i drugih predmeta. Neke su pak izražene formom, materijalom ili promenom energetskih tokova. Element Drveta potreban vlasniku kako bi se povezao sa aspektima kreativnosti izražen je nijansom tirkiza koju je sam odabrao po ličnom senzibilitetu. Na drugim mestima korišćene su biljke.

 

Novina u ovogodišnjem usklađivanju je potpuni prelazak na LED osvetljenje koje omogućava podešavanja na jednom finijem nivou. Ovo se najbolje može osetiti u zadnjem delu salona, gde se atmosfera u potpunosti menja u zavisnosti od rasvete koja se koristi.

Veliko je zadovoljstvo pratiti rast, razvoj i napredak klijenta. “U toku ove četiri godine, sa svim promenama i korekcijama koje su napravljene, osećam da se moja kreativna energija i energija u salonu konstantno razvija. Zadovoljne klijentkinje osećaju i vide promenu koliko u samom enterijeru, toliko i u mom raspoloženju i radu.”- kaže vlasnik salona Dragutin Marković.

Dragutin Marković spreman je da u svom prelepom salonu DM’s Hairlounge dočeka godišnje promene i oseti sve benefite kada bude gudalom povukao po zategnutoj struni.

PRATI BLOG

SOBA SA POGLEDOM

Kako otvoriti svoje vidike? Kako jasnije sagledati svoje mogućnosti?

Read More

ELEMENT ZEMLJA

PET ELEMENATA I NJIHOVA OBELEŽJA – ELEMENT ZEMLJA Šta predstavlja Pet elemenata i koji su to elementi? Kako prepoznati i […]

Read More

ELEMENT METAL

PET ELEMENATA I NJIHOVA OBELEŽJA Uređivanje prostora uz upotrebu principa Feng Shui-ja zahteva poznavanje nekoliko osnovnih termina. Šta je Jin, […]

Read More

BILJKE KOJE ŠTITE OD “ELEKTROSMOGA”

Energetsko čišćenje prostora od tehničkog zračenja Koji su izvori “elektrosmoga”? Koje su posledice izlaganja tehničkom zračenju? Postoji li lek?

Read More