FENG SHUI PROMENE I GODIŠNJE KOREKCIJE

DM’s Hairlounge – frizerski salon koji godinama primenjuje Feng shui pravila..

Uređenje prostora može biti kao zapleteno klupče, ali može biti i zategnuta struna po kojoj samo treba povući gudalom. Sve zavisi od toga kako pristupamo zadatku. Ako primetimo da često pokušavamo da uredimo svoj prostor, a rezultati nikako da izazovu “vau!” efekat, ako smo ipak kupili sofu koja nas je toliko oduševila, ali smo shvatili da se nikako ne uklapa u postojeći enterijer čim je zauzela svoje kraljevsko mesto u dnevnoj sobi, ako nismo u situaciji da previse eksperimentišemo, ako posao kojim se bavimo, pored sveg truda, nikako da da očekivane rezultate,.. U svim ovim slučajevima, i mnogim drugim, vreme je da se poslužimo dostupnim znanjima i organizujemo prostor po određenim pravilima.

Da bi postigli energetski balans u prostoru, potrebno je odrediti mnogo toga. Jedna od bitnih stvari je kvalitet energija koje prostor nosi u datom trenutku, ali i uticaj promena kvaliteta tih energija koje se vremenom dešavaju. Stoga je najpre potrebno stvoriti osnovu koju je potom dovoljno održavati u skladu sa promenama na godišnjem nivou. Kako teorija izgleda kada se realizuje u praksi možemo videti ako zavirimo u frizerski salon DM’s Hairlounge u Zrenjaninu, gde je feng šui i energetsko uređenje prostora urađeno 2012. godine. Nakon toga svake godine u vreme nastupanja promena (a to je pomerljivi datum kineske nove godine), u salonu je urađeno renoviranje prostora u skladu sa predstojećim promenama, a zatim space clearing-energetsko čišćenje od negativnih zapisa i harmonizovanje energija u prostoru. Naravno, ovakve korekcije moguće je uraditi bilo kada u toku godine, ali je najbolje pripremiti se na vreme.

Kao i prethodnih godina neke korekcije izvedene su na simboličkom nivou postavljanjem figura, slika i drugih predmeta. Neke su pak izražene formom, materijalom ili promenom energetskih tokova. Element Drveta potreban vlasniku kako bi se povezao sa aspektima kreativnosti izražen je nijansom tirkiza koju je sam odabrao po ličnom senzibilitetu. Na drugim mestima korišćene su biljke.

 

Novina u ovogodišnjem usklađivanju je potpuni prelazak na LED osvetljenje koje omogućava podešavanja na jednom finijem nivou. Ovo se najbolje može osetiti u zadnjem delu salona, gde se atmosfera u potpunosti menja u zavisnosti od rasvete koja se koristi.

Veliko je zadovoljstvo pratiti rast, razvoj i napredak klijenta. “U toku ove četiri godine, sa svim promenama i korekcijama koje su napravljene, osećam da se moja kreativna energija i energija u salonu konstantno razvija. Zadovoljne klijentkinje osećaju i vide promenu koliko u samom enterijeru, toliko i u mom raspoloženju i radu.”- kaže vlasnik salona Dragutin Marković.

Dragutin Marković spreman je da u svom prelepom salonu DM’s Hairlounge dočeka godišnje promene i oseti sve benefite kada bude gudalom povukao po zategnutoj struni.

PRATI BLOG

NaslovnaBaZi

Feng shui & BaZi

Umetnost življenja Dizajnirajte svoju sudbinu Budite gospodar svog života Iskoristite svoje potencijale Izbegnite prepreke u životu Postignite elegantno svoje ciljeve

Read More
Ariomaterapija i Feng shui

AROMATERAPIJA i Feng shui

Aromaterapija povoljno utiče na Feng shui vašeg doma Potrebno vam je opuštanje? Želite da ispunite prostor dobrom energijom?

Read More
svece Feng shui

MOĆ SVEĆA U FENG SHUI-u

Upotreba sveća u Feng shui uređenju prostora Otvoren plamen je snažna energija Boje, boje, boje.. Kakvu ulogu ima boja sveće?

Read More

ULAZAK U GODINU ZEMLJANOG PSA

16.februara počinje kineska Nova godina Zemljanog Psa Menja se energija – menja se i Feng shui

Read More