Orhideja – savršen izbor za spavaću sobu

Zašto je orhideja poseban cvet?

Kakvu simboliku nosi ova nežna biljka?

Kako koristiti orhideju u uređenju prostora po Feng shui principima?

“Smatra se da cveće koje držimo u kući donosi različite vidove sreće, ali isto tako jasno predstavlja naš ukus i naše želje. Izlaganje cveća u domu je umetnost”

dr Jelena Dejanovska Orhideja

Nije svejedno koju biljku smo odabrali i koje mesto u domu smo odabrali za nju. Takođe je bitno znati napraviti aranžman, birati kombinacije i uvek misliti o tome šta želimo time da prikažemo. Cveće koje vene emituje štetnu energiju, pa ga je na prve znake uvenuća potrebno baciti ili zameniti novim.

orhideja

orhideja

Simbolika orhideje

Orhideja simbolizuje lepotu, ljubav, sreću u porodici, perfekcionizam i superiornost. Postoje mnoge vrste i možemo ih naći u raznim bojama, međutim smatra se da ljubičaste orhideje donose najviše sreće. U zavisnosti od toga šta želimo postići biramo mesto u domu gde ćemo držati ovu nežnu biljku. Kao i svaka druga biljka ona ima sposobnost da emituje pozitivnu Qi energiju i može se koristiti kao aktivator za novac, karijeru, ljubav,.. Ukoliko želimo da poklonimo cveće, orhideja je odličan izbor jer samim tim činom nekome želimo život ispunjen ljubavlju, lepotom i srećom u porodici.

orhideja

orhideja

Savršen izbor

Orhideje su veoma posebne jer spadaju u nekolicinu biljaka koje možemo držati u spavaćoj sobi. Poznato je da biljke nisu preporučljive u prostoru gde spavamo i odmaramo, jer noću oslobađaju ugljen dioksid, ali sa orhidejom to nije slučaj (naročito kada je u pitanju Phalaenopsis). Baš nasuprot, ona noću oslobađa kiseonik i tako osvežava prostor. Veoma je bitno i to što orhideja ima moć da štiti od toksina koji se mogu javiti u kući (iz tepiha, šperploča, izolacionih materijala, iverice, nekih boja, razređivača, sredstava za čišćenje,..). Orhideju je još preporučljivo držati na noćnom ormariću ako želite da imate mnogo dece.

orhideja

orhideja

Različito cveće nosi različitu simboliku. Na primer ruža, koja se na zapadu najčešće koristi kao izraz ljubavi i naklonosti, uopšte nije tako popularna u kineskoj kulturi. Generalno se cveće koje ima trnje ne smatra prikladnim za izražavanje dubokih i prefinjenih emocija. U skladu sa principima Feng shui-a kao izraz ljubavi najčešće se bira božur. Ipak, kada dođemo do toga da želimo da u svoj dom unesemo simbol lepote i ljubavi koji će dugo zračiti pozitivnom energijom, odabraćemo orhideju.

 

Photo: Dragona99, Pixabay

PRATITE BLOG

Ariomaterapija i Feng shui

AROMATERAPIJA i Feng shui

Aromaterapija povoljno utiče na Feng shui vašeg doma Potrebno vam je opuštanje? Želite da ispunite prostor dobrom energijom?

Read More
svece Feng shui

MOĆ SVEĆA U FENG SHUI-u

Upotreba sveća u Feng shui uređenju prostora Otvoren plamen je snažna energija Boje, boje, boje.. Kakvu ulogu ima boja sveće?

Read More

ULAZAK U GODINU ZEMLJANOG PSA

16.februara počinje kineska Nova godina Zemljanog Psa Menja se energija – menja se i Feng shui

Read More

FENG SHUI VODENI ARANŽMAN

  Vaše Feng shui umetničko delo Feng shui ukras koji radi za vas Eliminacija negativnosti

Read More